Vágólapra másolva!

Minden posztra jutott spanyol a hét csapatában

A vb-selejtezőket követően ismét a klubfutball került előtérbe a hét végén, és álomcsapatunkba is főleg a bajnoki mérkőzések alapján válogattunk. A kivételt csak Alberto Gilardino, és részben Olof Mellberg jelenti - és kettejükben az is közös, hogy mindketten háromszor voltak eredményesek a hét során.

Kapus:
Víctor Valdés (spanyol, FC Barcelona): A Barcelona győzelmi sorozata a hetedik fordulóban szakadt meg a Primera Divisiónban, a Valencia ellen gól nélküli döntetlent játszott a bajnokcsapat. Ráadásul ehhez az is kellett, hogy Valdés bravúrosan védjen.

Hátvédek:
Jacques Faty (francia, Sochaux): A Ligue 1-ben a hét végén a listavezető Olympique Lyon nagy meglepetésre 2-0-ra kikapott a Sochaux-tól. A vendégek védelmét dicséri, hogy az OL hazai pályán sem tudott betalálni, ráadásul a Sochaux első gólját a jobbhátvéd Faty szerezte egy szöglet után.

Olof Mellberg (svéd, Olimpiakosz): A marcona kinézetű középhátvéd felemás hetet zárt, hiszen valószínűleg még sohasem fordult elő vele, hogy két egymást követő mérkőzésen három gólt szerezzen. A válogatottban kétszer volt eredményes Albánia ellen, majd klubjában az Aszterasz Tripolisz kapuját vette be - de alighanem mindhárom gólt elcserélte volna arra, hogy a svédek kijussanak a 2010-es vébére.

Andrea Ranocchia (olasz, Bari): A Serie A egyik meglepetéscsapata ebben a szezonban az újonc Bari, amely a nyolcadik helyen áll a tabellán. Az együttes kapta a legkevesebb gólt a mezőnyben, és a hét végén idegenben győzte le a Chievo Veronát, köszönhetően a fiatal középhátvéd, Ranocchia találatának is.

Domingo Cisma (spanyol, Almería): Jól tartja magát a Primera Divisiónban a Hugo Sánchez által irányított kiscsapat, amely a hét végén idegenben szerzett nagyon értékes győzelmet a Málaga ellen. A balhátvéd Cisma egy parádés szabadrúgásgóllal vette ki a részét a győzelemből.

Középpályások:
Miguel de las Cuevas (spanyol, Sporting Gijón): A gijóni együttes is idegenben tudott nyerni a hét végén, mégpedig az Athletic Bilbao otthonában. A mérkőzés főhőse a jobb oldali középpályás, De las Cuevas volt, aki kétszer is bevette a baszkok kapuját, és így már négy találatnál jár a bajnokságban.

Dejan Stankovic (szerb, Internazionale): A szerb válogatott számára a szerdai, Litvánia elleni vb-selejtezőnek már nem volt tétje, Stankovic ki is hagyta ezt a találkozót, így teljes erővel készülhetett a hét végi, Genoa elleni bajnokira. Ez meg is látszott a teljesítményén, hiszen a mezőny legjobbja volt, és szerzett egy elképesztő találatot a félpályáról.

Stankovic félpályása:


Abou Diaby (francia, Arsenal): Az Ágyúsok továbbra is tartják magukat a meccsenkénti háromgólos átlaghoz, a hét végén a Birmingham Cityt verték 3-1-re. A találkozón Diaby ismét bizonyította, hogy Arsene Wenger nem véletlenül bízik benne: a francia középpályás nem csak a labdaszerzésben jeleskedett, hanem szerzett egy gólt, és adott egy gólpasszt is.

Nené (brazil, AS Monaco): A nagyhercegség csapata az előző évek gyengélkedései után ismét hagyományainak megfelelően szerepel, és jelenleg a negyedik helyen áll a Ligue 1-ben. A hát végén a Lenst győzte le az együttes, köszönhetően a brazil balszélső, Nené duplájának, aki így már hét gólnál jár a bajnokságban - kilenc forduló alatt.

Csatárok:
Alberto Gilardino (olasz, Fiorentina): Az olasz válogatott számára az utolsó, Ciprus elleni vb-selejtezőnek a presztízsen kívül nem volt más tétje, de meglehetősen kínos volt, hogy a vendégek a második félidőben már 2-0-ra is vezettek. Gilardino azonban mesterhármasával megmentette az olasz válogatott becsületét.

Forrás: AFP

Gilardino bombaformában várja a Loki elleni BL-meccset

Raúl (spanyol, Real Madrid): A királyi gárda támadója már a Real Valladolid elleni bajnoki előtt ünnepelhetett, hiszen a találkozó volt a 711. tétmeccse a klub színeiben, és ezzel rekordot döntött. Raúl az alkalomhoz méltóan futballozott, elvégre bő negyedóra alatt kétszer is betalált, megadva az alaphangot a madridi győzelemhez.

www.global-soccer.eu

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!