Megint bünteti Európát a Facebook

facebook laptop notebook számítógépezés internet közösségi média
Fotó: Karolina Grabowska / Pexels
Vágólapra másolva!
Nem használhatjuk a Facebook mesterséges intelligencia funkcióit. Az európai szabályozásra hivatkozik a Meta, ami az Apple szemét is csípi.
Vágólapra másolva!

Nem tetszenek az amerikai techcégeknek az Európai Unió tagországaiban alkalmazandó komoly magánszféravédelmi törvények, így egymás után döntenek úgy, hogy a szabályozásokat potenciálisan sértő technológiáikat egyelőre inkább megvonják a tagállamok lakóitól.

Facebook drog, Zuckerberg Európa
Az európai szabályok nagyon zavarják az amerikai cégeket
Fotó: Shutterstock

Az ügyben legutóbb az Apple okozott csúnya meglepetést az európaiaknak, a megfelelő termékein az ősszel debütáló Apple Intelligence mesterséges intelligenciás szolgáltatások egyelőre nem lesznek elérhetőek az EU-tagállamokban élők számára, mert a működésük potenciálisan sértheti a digitális piacokról szóló jogszabályt.

Most ugyanezzel állt elő a Meta is, állítása szerint a „kiszámíthatatlan jogszabályi környezetű” EU kivételével a következő hónapokban az egész világon megkezdi majd az új generációs Llama mesterséges intelligenciás modelljének bevezetését. Ez abban tér el a fundamentálisan a jelenlegi verziótól, hogy többféle típusú információval tud dolgozni, szöveg mellett például a felhasználók képeit, videóit, hangfelvételeit is képes értelmezni.

A Meta már így is bajban van Európában, jelen formájában potenciálisan törvénysértő lehet a fizetős Facebook.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!