Vágólapra másolva!
Carlo Ancelotti, a Chelsea menedzsere "rossz viccnek" nevezete azokat az angol lapértesüléseket, melyek szerint José Mourinho szemet vetett a londoniak középpályására, Frank Lampardra.

Az angol válogatott középpályás remek szezont tud maga mögött: a bajnokságban 22 gólt szerzett, és igazi vezéregyénisége volt az FA-kupát és a bajnoki címet is begyűjtő Chelsea-nek, azaz távozása rendkívül érzékeny veszteség lenne a londoniak számára.

A klub korábbi menedzsere, José Mourinho azonban jó barátságot ápol a játékossal, és már két évvel ezelőtt is, amikor az olasz Internazionaléhoz szerződött, szerette volna Milánóba csábítani Lampardot. A hírek szerint ezen a nyáron is Lampard lesz Mourinho elsőszámú célpontja az átigazolási piacon, az viszont egyáltalán nem biztos, hogy az olasz csapatnál dolgoznának együtt, Mourinho ugyanis, az újabb bajnoki cím és az Olasz Kupa-győzelem ellenére sem biztos, hogy marad az Internél: egyre gyakrabban hallani a nevét, mint a Real Madrid leendő edzője, aki leválthatja Manuel Pellegrinit.

Carlo Ancelotti, a londoniak menedzsere viszont határozottan cáfolta, hogy Lampard elhagyná a klubot. "Ez az egész sztori egy rossz vicc" - mondta Ancelotti a Soccernet.com internetes szaklapnak. "Tavaly, amikor Londonba jöttem, ugyanezt kellett végigcsinálnom John Terry és a Manchester City esetében. Minden egyes alkalommal elmondtam, hogy Terry fontos számunkra és nem megy sehová. Nem akarom ezt most elölről kezdeni Frank Lamparddal. Itt marad, és kész!"

Ancelotti hosszú távon számít a középpályásra, ahogy ő maga is hosszú távra tervezi londoni tartózkodását, főleg, ha úgy jönnek az eredmények, mint ebben az idényben, amikor a három legfontosabb sorozatból kettőt megnyertek, és csak a Bajnok Ligájából kellett a vártnál korábban búcsúzniuk.

"Ha minden szezonunk ilyen lesz, akkor vagy tíz évig akarok itt maradni" - mondta az olasz szakember. "Kész vagyok aláírni az újabb szerződést. A stabilitás nem csak az edzőnek jobb, és teszi könnyebbé a munkáját, de a klubnak is az a legjobb, ha hosszabb időre tud tervezni."

Ahogy minden évben, úgy most is változhat a Chelsea kerete, bár Ancelotti szerint nincs szükség nagy átalakításokra. "Nem tudom, melyik csapatrészt kellene megerősíteni, szerintem nincs is nagy szükségünk különösebb változtatásokra. Legfeljebb egy-két játékos érkezhet a nyáron, és a sérültjeink, mint Essien és Bosingwa is visszatérnek."

Ancelotti és Lampard tisztelete mindenesetre kölcsönös, mert a szombati FA-kupa siker után a játékos nem győzött áradozni a menedzserről, akivel a klub történetében először sikerült a duplázás, azaz a bajnoki cím mellé begyűjteni a kupagyőzelmet is. Ez még José Mourinhónak sem jött össze, aki 2005-ben ötven év elteltével nyert újra bajnoki címet a londoniakkal. Lampard szerint az olasz és a portugál egyformán kiváló edzők, a klub történetének legjobb szakemberei.

"Ancelotti az első perctől fogva fantasztikus munkát végzett" - mondta Lampard. "Ő és José Mourinho is nagyszerű edző, mindketten beírták magukat a klub történelmébe."

Lampard szerint az emberek túl sokat beszélnek arról, hogy a Chelsea mindent Roman Abramovic tulajdonos milliárdjainak köszönhet, valamint arról, hogy a londoniak mindig lecsúsznak a BL-győzelemről. "A duplázás a legnagyobb siker, amit egy csapat Angliában elérhet, és a Chelsea-nek ez korábban még soha nem sikerült. Nekünk igen, így elmondhatjuk, hogy ez minden idők legsikeresebb Chelsea-je."

Mindent egy helyen az Eb-ről