A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Magyar csatárt szerződtethet a belga élvonalban szereplő Cercle Bruges, az eddig a másodosztályú Oud-Heverlee Leuven csapatában légióskodó Kovács Ádám szóban már megállapodott a Bruges-zsel, és napokon belül aláírhatja szerződését.

A 19 éves Kovács Ádám, aki Magyarországon az Újpest és a III. kerület játékosa volt, 2006 óta légióskodik Belgiumban, előbb a negyedosztályú KOVC Sterrebeek utánpótláscsapataiban szerepelt, amelyekben 29 mérkőzésen 34 gólt szerzett, majd 2008 májusában a másodoszályú Oud-Heverlee Leuvenhez szerződött.

Az OHL-ben eleinte az U19-es és a tartalékcsapatban kapott lehetőséget, amit meg is hálált, hiszen a 28 találkozón szerzett 18 gól elismerésre méltó teljesítmény.

A 2009/2010-es idényben Kovács továbbra is megbízhatóan termelt az U19-es és a tartalékcsapatban, május 2-án pedig a felnőtt csapatban is bemutatkozott, a KVK Tienen ellen 4-0-ra megnyert meccsen csereként 14 percet játszott. A fiatal csatárt már egy ideje figyelte a belga élvonalban szereplő Cercle Bruges, amelynek volt már korábban magyar csatára, Torma Gábor 1995 és 1997 között 74 meccsen 27 gólt lőtt a csapatban.

Kovácsot egy hétig tesztelte a Cercle Bruges, pályára lépett a Standard Liege elleni tartalékmeccsen és az egy hét letelte után nagyon jó értékelést kapott a vezetőktől. Mind az OHL, mind a Bruges ajánlatot tett Kovácsnak, aki szóban megállapodott az élvonalbeli csapattal, és napokon belül aláírhatja a szerződését.

Kovács Tibor, a játékos édesapja az [origo]-nak elmondta, hogy a Bruges gazdasági igazgatója június 4-én tér vissza szabadságáról, akkor lehet szentesíteni a szerződést, amely elöl minden akadály elhárult, mivel a Leuven megérti a fiatal csatár szándékát, és bár szeretne némi pénzt látni érte, nem gördít akadályt a távozása elé. Kovács Tibor szerint fia a Bruges 28-as keretéhez csatlakozik majd, és eleinte a tartalékcsapatban játszhat majd, de nem kizárt, hogy az új edző, Bob Peeters a felnőttek között is számít rá.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!