A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
A párizsi olimpián a Budapesti Honvéd két sportolója, Milák Kristóf és Csipes Tamara volt a két legeredményesebb magyar versenyező. Gergely István, a klub elnöke beszélt a Magyar Nemzetnek a honvédosok szerepléséről és elárulta azt is, hogy egyezséget kötött Milák Kristóffal is.

Két arany-, négy ezüst- és két bronzérmet nyertek a Budapesti Honvéd sportolói a párizsi olimpián, ezzel a kispesti klub versenyzői voltak a legsikeresebbek a magyar csapatból. Az olimpia legnagyobb magyar sztárja Milák Kristóf volt, aki 200 méter pillangón ezüstérmet nyert, 100 méteren pedig megszerezte az aranyérmet. A hazaérkezéskor a Puskás Aréna szoborparkjában a hosszú idő után először megszólaló Milák azoknak mondott köszönetet, akik feltétel nélkül bíztak benne, a szavai pedig Gergely Istvánnak is szólhattak, aki korábban a Honvéd elnökeként megvédte a sokat kritizált úszót. 

Kristóffal van egy egyezségünk, és amíg ezt betartja, addig minden fórumon ki fogunk állni mellette. Ez nem Milák Kristóf kiváltsága, ugyanígy van az összes sportolónkkal, csak nála az elmúlt egy évben ez látványosabbra sikerült, mert komoly színház alakult ki körülötte. 

Sokan nem értették, hogy mi zajlik, vagy ha értették is, nem a legszerencsésebben kezelték” – mondta a Magyar Nemzetnek Gergely István, aki hangsúlyozta, hogy a pletykák és a vad híresztelések ellenére mindig tudta, merre jár Milák Kristóf. 

MIR_9645
Milák Kristófot boldogan tért haza az olimpiáról
Fotó: Mirkó István - Magyar Nemzet

„Mi mindig tudtuk, amit kellett, kapcsolatban álltunk vele. Eleve napra, órára pontosan meg kellett jelölnie, hol tartózkodik az esetleges doppingellenőrzések miatt. 

Tehát lehetett tudni, Kristóf merre járt, és edzett annyit, amiből kisült egy újabb arany- és ezüstérem az olimpián. Mi abban állapodtunk meg, hogy Párizsban a korábbi eredményeihez méltó teljesítményt nyújt majd, és ezt kérdés nélkül véghez vitte”

 – folytatta a Honvéd elnöke, aki beszélt a kétszeres olimpiai arany- és ezüstérmes úszó jövőjéről is. 

„Le fogunk ülni vele, kivesézzük az eddigieket és fel kell vázolni egy új jövőképet. Korábban már érintettük ezt a témát vele, tudjuk, hogy mit és hogyan szeretne elérni, amiben továbbra is támogatnánk. Az biztos, hogy az olimpián lekerült a válláról egy nagy teher, elérte, amit tervezett, és azóta kinyílt, újra mosolyog, sokkal kommunikatívabb lett. Szerintem mostantól új Milák Kristófot láthatunk majd” – mondta Gergely István.

A Budapesti Honvéd elnöke Milák mellett beszélt a kajakos Csipes Tamaráról is, aki két ezüstöt és egy bronzot nyert Párizsban, ezzel ő lett a legsikeresebb magyar sportoló. A hamarosan 35 éves kétszeres olimpiai bajnok elbúcsúzott az élsporttól, és esetében Gergely szerint fontos, hogy ezt úgy tudta megtenni, hogy mindent kiadott magából, és nem maradhatott benne hiányérzet azért, mert az arany Párizsban nem jött össze.

A kétszeres olimpiai bajnok Csipes Tamara és Gergely István, a Honvéd elnöke 
Fotó: facebook.com/honvedkajakkenu 

Milák mellett Siklósi Gergely is olimpiai bajnok lett Párizsban a Honvéd sportolói közül a párbajtőrcsapattal. Gergely István hangsúlyozta, hogy Siklósi megmutatta, hogy nemcsak kivételes egyéniség, hanem képes felelősséget vállalni a társaiért. Kiemelte, hogy Siklósinak szinte fontosabb volt a siker csapatban, mint egyéniben, és ezt tettekkel is alátámasztotta azzal, hogy ő vitte be az aranytust.

A Budapesti Honvéd elnökével készült teljes interjú a linkre kattintva olvasható. 

 

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!