Vágólapra másolva!
Portugál sajtóértesülések szerint három latin-amerikai edző is esélyes a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányi posztjára. Egyikük nem más, mint Diego Maradona, az argentin nemzeti csapat világbajnokság után menesztett szakvezetője.

Augusztus végén hat hónapra eltiltotta Carlos Queirozt, a portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitányát a helyi antidopping-ügynökség, mivel a tréner akadályozta a szervezet munkatársait a feladatuk elvégzésében. Queiroz az ítéletek nyomán se a Ciprus, se a Norvégia elleni Európa-bajnoki selejtezőmérkőzéseken nem ülhetett le a kispadra, a csapat pedig a hazai 4-4 után Oslóban 1-0-ra kikapott.

Queirozt azonnal menesztette a szövetség, s ha hinni lehet a helyi pletykáknak, lehetséges, hogy latin-amerikai szakvezető követi őt a kispadon.

Ugyan az egyik legnagyobb esélyesnek az egykori Sporting-edző, Paulo Bentót tartják, az A Bola című sportnapilap szerint a szövetség néhány prominens személyisége úgy véli, külföldi tréner kellene, aki kihozná végre Cristiano Ronaldóból és társaiból a megfelelő formát.

A jelöltek között van az egykori mexikói kapitány, Javier Aguirre, az argentin Jose Pekerman, illetve Diego Maradona.

"A hír igaz, Maradonát érdekli a munka. Beszéltünk is egymással, mindkettőnknek nagyon vonzó a lehetőség. Akar jönni, elérhető, de a portugál szövetség még nem vette fel velünk a kapcsolatot" - nyilatkozta Maradona korábbi válogatottbeli segítője, Alejandro Mancuso.

Pekerman ügynöke, Jose Sanchez Parra a Renascenca rádiónak nyilatkozva megerősítette a hírt, hogy kaptak ajánlatot a portugáloktól, s hozzátette, Aguirre szintén érdeklődést mutat a munka iránt.

Mindent egy helyen az Eb-ről