Vágólapra másolva!
Nem mondhatni, hogy átlagos hétvégét rendeztek volna a Premier League-ben: az éllovas Manchester United az utolsó Wolverhampton otthonában hagyta veretlenségét, az Arsenal négygólos előnyt adott le a Newcastle ellen, Louis Saha négy gólt szerzett az Everton-Blackpool meccsen, a Liverpool pedig idegenben nyert az éppen a Vörösöktől igazolt Fernando Torrest bevető Chelsea ellen.

A statisztikusok elégedetten dörzsölhették a tenyerüket, a hétvégi fordulóban ugyanis számos rekord megdőlt, a szombati nyolc meccsen született 41 gól például új csúcs, a korábbi 36 volt, amelyet 2010. november 27-én hoztak össze a csapatok. A fordulóban összesen 43 gól esett, ez is nóvum, mióta húsz csapat szerepel a bajnokságban, 1993 májusában ugyan volt egy 53 gólos forduló, de akkor még 22 klub szerepelt az élvonalban.

A fent említett Newcastle lett az első csapat, amely 0-4-ről képes volt pontot menteni, a Manchester pedig 29 mecces veretlenségi sorozatnak mondhat búcsút, amivel továbbra is az Arsenal negyvenkilences sorozata maradt az etalon a műfajban. A MU-t elintéző Kevin Doyle-gól az idény 700. gólja volt, a Wolves bizonyára imád a nagyok ellen játszani, mivel a tabella első hét helyezettje közül csak a Tottenham és az Arsenal úszta meg zakó nélkül a Farkasokkal való találkozást.

Ha már a Tottenham előkerült, a Spursben ismét magára találó Rafael Van der Vaart volt az egyetlen játékos a hétvégén, aki büntetőt rontott - igaz, a meccs eléjén egyet be is lőtt -, a fordulóban összesen nyolc tizenegyest fújtak be a bírók, ami szintén új rekord. John Pantsil, a Fulham ghánai védője kétes dicsőségre tett szert, ő lett a második játékos, aki egy idényen belöl három öngólt szerzett, korábban ilyen mutatványra csak az akkor a Southamptonban profiskodó Andreas Jakobsson volt képes a 2004/2005-ös szezonban.

Óriási formában van Louis Saha, aki utolsó hat meccsén nyolc gólt szerzett, miközben az előtte lévő huszonheten összesen egyet jegyzett, a francia csatárral ellentétben a Blackpool mélyponton van, az újonc az idei kilenc bajnokin mindössze három pontot gereblyézett össze, amivel elérte, hogy hátrafelé kelljen nézegetnie a tabellán.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!