Vágólapra másolva!
Négy ember életét vesztette, miután a szurkolók összecsaptak a rendfenntartó erőkkel a szombati Kamerun-Szenegál labdarúgó Afrika Kupa-mérkőzést követően.

A hatóságok hétfői közleményéből nem derült ki, hogy a halálos áldozatok a szurkolók, vagy a rendőrök közül kerültek-e ki.

A szombati összecsapás Yaoundében gól nélküli döntetlennel zárult, ezzel a kameruniak esélye alaposan lecsökkent arra, hogy bejussanak a kontinenstornára, utolsó két csoportmeccsüket meg kell nyerniük a továbbjutás érdekében. A szurkolók dühét fokozta, hogy a csapatkapitány Samuel Eto'o az utolsó percben büntetőt hibázott.

A találkozó után utcai zavargások törtek ki, melyekben a helyi biztonsági erőknek vízágyúkat kellett bevetnie, ám halálesetekről egészen hétfőig nem érkezett jelentés.

Eto'o az eset óta folyamatosan elnézést kér a helyi médiában. "Amikor gólokat szerzek, az egekbe magasztoltok, de most kihagytam a győzelmünkhöz szükséges büntetőt. Vállalom a teljes felelősséget ezért a gyatra teljesítményért" - nyilatkozta az Internazionale csatára.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!