Vágólapra másolva!
Berecz Zsombor, a Vasas futballcsapatának fiatal támadója egy nyilatkozatában arra utalt, a klub nem tett meg mindent, hogy feljusson az NB I-be. A nyilatkozat következményeként Bereczet kizárták a felnőttkeretből, írja az Utanpotlassport.hu.

Berecz - aki tagja volt annak az U18-as válogatottnak, amely a portugálokat, az amerikaiakat és a cseheket megelőzve nyert tornát - a Digi Sport Reggeli Start című műsorában mondta a Vasasról, hogy "azt nyilatkozták, hogy fel akarnak jutni, de voltak olyan döntések, melyek nem erre utaltak.”

A csatárt az eset után a vezetőség átirányította az U21-es csapathoz, és ezt azzal indokolták, hogy nem kritizálhatja az edző döntését.

"Amikor megkérdezték, hogy mit gondolok erről, akkor elmondtam, hogy nem tartom igazságosnak, hogy rengeteg fiatalt szerepeltettek a csapatban a legkritikusabb meccseken, és amikor nem jutott fel a gárda, akkor éppen őket hibáztatták. Szerintem a két dolog együtt eredményezte, hogy nem készülhetek a felnőttekkel" - mondta Berecz, aki reméli, a történtek ellenére a válogatottba behívják majd.

Dirk Berger, a Vasas edzője elismerte, hogy leült beszélgetni a játékossal az ominózus mondat elhangzása után, és rákérdezett, miért hozta ilyen helyzetbe a klubot, valamint miért beszélt olyan dologról, amire nincs rálátása.

"Soha nem fogom eltűrni, hogy fiatal játékos – de beszélhetünk az idősebbekről is – nyilvánosan kritizálja a vezetést, és a professzionálisan működő Vasast, mint klubot. Nehéz a mostani helyzet az ilyen ifjú focistának, mint ő. Mégis azt mondom, hogy a riporter nem szorította őt sarokba, nem volt ez olyan helyzet, amelyben azokat a szavakat kellett volna használni. Nyitott kérdés volt, bármit mondhatott volna. Nem azért jöttem a Vasashoz, hogy a másodosztályban evickéljünk, hanem NB I-es csapatot szeretnék faragni a társaságból. A vezetés is ezt akarja, ezért estek különösen rosszul az elhangzottak" - magyarázta az edző, aki azt mondta, ha Berecz véleménye megváltozik a klubról, akkor újra tárgyalhatnak egymással.

A Vasas a Mezőkövesdtől három ponttal lemaradva a második lett az NB II Keleti csoportjában, így a következő szezonban is a másodosztályban szerepel majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!