A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Dzsudzsák Balázs a Nemzeti Sportnak reagált a keddi, nagy port kavart nyilatkozatára. A Dinamo Moszkva szélsője senkit nem akart megbántani, elismeri, hogy a bukaresti teljesítmény "elfogadhatatlan", de ettől még abnormálisnak tartja, hogy rendőri őrizet mellett edzettek.

"Oké, persze, csalódást okoztunk a szurkolóknak, de kaphattunk volna egy nagyobb biztatást legalább a végén, nem pedig azt kellett volna felhánytorgatni, hogy mit tettünk pénteken" - mondta Dzsudzsák az észtek ellen 5-1-re megnyert meccs után.

"Tudtam, hogy ezért kapok" - válaszolta a Nemzeti Sportnak szerdán. "De mindenki értse meg, nem szemben akartam úszni az árral, csupán elmondtam az érzéseimet. Ráadásul sokan félre is értették, hiszen amikor az mondtam, magunkért küzdöttünk, úgy értettem, a becsületünkért. Magyar válogatottként magától értetődő, hogy valamennyi magyarért küzdünk. Rosszulesik, ha ezt bárki megkérdőjelezi."

"Elnézést kérek mindenkitől, akit megbántottam. Sokkal inkább azt szerettem volna elmondani, abnormálisnak gondolom, hogy rendőri készültség mellett kellett edzenünk, hogy még az étteremben is biztonságiak álldogáltak körülöttünk, néhány játékos pedig olyan tartalmú üzeneteket kapott a szurkolóktól, hogy jobb, ha el sem mondom. Mi is érző emberek vagyunk, megviselt bennünket az a sok fenyegetés, amit a meccs előtti három napban kaptunk, éppen amikor a legtöbb erőre lett volna szükségünk. Lehet engem szidni, pocskondiázni, de kérdem én, ezeket a tényeket el kell titkolni?! Csak azt szerettem volna, ha az érem másik oldalát is látják."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!