Vágólapra másolva!
A Chelsea-t irányító José Mourinho hosszas kirohanásban üzent a futball szabályalkotóinak, miután szombaton a lelátóra küldték a Cardiff elleni bajnokin. Samuel Eto'o szabálytalan gólja nála szabályos, ezzel riogatja a világ kapusait, köztük a saját fiát is.

A portugál edzőt a második félidőben, 1-1-es állásnál állították ki, amikor amiatt reklamált, hogy a vendégek túl lassan végezték el a pontrúgásaikat.

"Ha jegyet vennék egy ilyen meccsre, ki lennék akadva, hogy minden egyes bedobásnál vagy szabadrúgásnál átlagban 21,5 másodperc megy el" - dühöngött a Schalke elleni keddi BL-meccs sajtótájékoztatóján. "Ez kidobott pénz. Ha összeadod ezeket az időket, kiderül, hogy 90 percet fizetsz ki, de csak 55-60 perc futballt látsz."

Mourinho úgy fogalmazott, számára ez a szabályszegés, nem pedig a Chelsea egyenlítő gólja, mely előtt a Samuel Eto'o a kirúgáshoz készülő vendégkapustól úgy vette el a labdát, hogy az éppen pattogtatta (a videón 1:11-től).

A tréner tisztában van azzal, hogy a labdát pattogtatása és feldobása közben sem lehet a kapustól elvenni, de szembe szállt a FIFA szabályaival. "Ha most a FIFA azt mondja, hogy szabálytalanság történt, akkor az történt. De úgy vélem, hogy Samuel helyesen cselekedett. Szerintem ezt engedni kellene, ahogy régen is engedték, hisz a játékos nem ér a kapushoz."

Eto'o húzását intelligens akciónak minősítette, a kapus esetét pedig figyelmeztetésnek tartja minden más kapus számára, köztük a saját fiának is. "Amikor hazamentem, azt mondtam a 12 éves fiamnak, aki imád kapusként játszani, hogy nézze meg a gólt, és mostantól ne csináljon hülyeségeket."

"A kapusnak hat másodperce van a labdatartásra, ehhez képest közel fél percig dajkálta a labdát. Ez volt az igazi szabálysértés" - érvelt Mourinho, aki a kiállítását addig nem hajlandó kommentálni, amíg nem kap a bírótól magyarázatot a piros lapra.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!