Négy Samsung Galaxy veszítette el a támogatását

Vágólapra másolva!
A legelső flipes és kettéhajtható mobil drágábbik kiadása is köztük van.
Vágólapra másolva!

Minden jó véget ér egyszer. A Samsung csendben aktualizálta az androidos szoftverfrissítéseket kapó Galaxy termékek listáját, ezúttal négy 2020-ban kiadott eszköz került ki a biztonsági frissítéseket valamilyen rendszerességgel kapó modellek köréből.

samsung galaxy z flip 5G
Nem kap többé androidos frissítéseket a Samsung Galaxy Z Flip 5G
Fotó: Samsung

A legérdekesebb mind közül a Galaxy Z Flip 5G, ez a vállalat első kettéhajtható kijelzőt használó, flipes formatervű mobiljának a drágábbik változata. A készülék 4G-s alapmodellje pár hónappal korábban került piacra, így az már idén áprilisban elveszítette a szoftveres támogatását.

A másik három nyugdíjazott termék a Galaxy Tab S7 és a Tab S7+ táblagépek, továbbá a Galaxy M31 mobil. A magyar vásárlók közül a két tablet kezének elengedése érinthet a legtöbbeket, a Galaxy M31 hivatalosan nem került forgalomba Magyarországon, bár különutas importon át kapható volt.

A szoftveres támogatás megszűnése ellenére a termékek a megszokott módon használhatóak maradnak, pusztán arról van szó, hogy nem kapnak többé androidos biztonsági frissítéseket. 

A frissítések témájánál tartva a hét elején elkészült az Android 15, elsőként októberben a Pixel mobilok kapják majd meg.

Ha szeretne még több érdekes techhírt olvasni, akkor kövesse az Origo Techbázis Facebook-oldalát, kattintson ide!

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!