Vágólapra másolva!
A Newcastle meglepetésre 2-0-ra legyőzte a Chelsea-t a Premier League 10. fordulójában.

José Mourinho, a Chelsea menedzsere azzal a tudattal utazhatott el a Newcastle elleni meccsre, hogy csapatával a legutóbbi négy alkalommal győzelem nélkül maradt, amikor északkelet-angliai ellenfélhez látogatott.

A 13. percben Terry tehetett volna érte, hogy ne folytatódjon a rossz széria, de fejese a lécen csattant, majd a kipattanó után Ivanovic magasra felpattanó lövése szintén a felső kapufán landolt.

Pár perccel később Mata esett el gyanús körülmények között a 16-oson belül Debuchy mellett, láttunk már ilyenért büntetőt, de Mason játékvezető nem fújt semmit. A 37. percben mindkét kapu előtt volt esemény, előbb Santon mentette a gólvonálnál előrevetődve Terry fejesét, majd az ellenakcióból Sissoko lapos lövését csípte el a jobb saroknál Cech.

A második félidő első nagy helyzetnél is hasonló volt a leosztás, Sissoko akkor sokkal közelebbről próbálkozott, de Cech bele tudott még érni a labdába, ami így elcsorgott a jobb alsó mellett. Aztán egy visszafejelt labda után Remy lőtt, de pont középre, így Cech ezt is fogni tudta.

A 68. percben megszerezte a vezetést a Newcastle, Cabaye szabadrúgása után Gouffran teljesen üresen maradt, és bevetődve a bal sarokba fejelt.

A gól után rákapcsolt a Chelsea, egymás után érkeztek a helyzetek, de Willian lövését Krul védte bravúrral, Eto'o ismétlését Debuchy blokkolta hősiesen, majd Schürrle fejjel, Hazard lábbal rontott ziccert. Ahogy az lenni szokott, a sok Chelsea-helyzet kimaradt, a Newcastle pedig büntetett: Remy vágta be a labdát 11 méterről a kapufa segítségével, amivel el is dőlt minden.


Premier League, 10. forduló:

Newcastle United - Chelsea 2-0 (0-0)
gól: Gouffran (68.), Remy (89.)

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!