Vágólapra másolva!
Karim Benzema szerint a francia sajtó minden határon túlment, amikor a hosszú gólcsendje miatt állandó tűz alatt tartotta.

"Ez volt a pályafutásom legkeményebb időszaka" - mondta a Real Madrid csatára a Le Parisiennek, arra utalva, hogy 16 hónapon át, 1222 meccspercet játszott gól nélkül a francia válogatottban, míg október 15-én a finnek ellen végre be tudott találni.

"Minden nap rólam beszéltek az emberek: nem tudsz gólt lőni, nem tudsz gólt lőni, nem tudsz gólt lőni!" - panaszkodott a 25 éves focista, aki így összegzett: "Ha a legmagasabb szinten focizol, nem szabad összetörnöd, soha nem kételkedhetsz magadban, és mindig hinned kell magadban."

A finnek ellen csereként talált be Forrás: AFP/Franck Fife

Benzema szerint, ha valaki más lőtte a gólokat, az emberek abból is csak azt szűrték le, hogy megint nem ő talált be. "Megértem a várakozásokat, de ez túlment a határon. Biztos, hogy kalapáccsal kell szétzúzni ilyenkor egy játékost?"

A magyar válogatottban játszó Szalai Ádám hasonló módon reagált az Origó kérdésére márciusban egy telki sajtótájékoztatón, amikor arról kérdeztük, hogy mennyire zavarja az, hogy 400 perce gólképtelen a klubjában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!