Vágólapra másolva!
Meglehetősen bizarr eset után szembesült hosszú és eredményes pályafutása második piros lapjával Clarence Seedorf, a brazil Botafogo klasszisa.

A 37. születésnapját április elsején ünneplő holland középpályásnak fura meccse volt a riói bajnokságban játszott, Madureira elleni: az első félidőben már letette a labdát egy büntetőhöz, amikor a bíró meggondolta magát, és az asszisztensével konzultálva visszavonta az ítéletet.

Mivel a meccs 0-0-ra állt, akár a végeredményt is befolyásolhatta volna az ítélet, de a Botafogo végül 2-1-re behúzta a győzelmet - a győztes gólt éppen Seedorf szerezte, amikor a hálóba gurított egy kapusról kipattanó labdát.


Seedorfot a hajrában le akart cserélni az edzője, így el is kezdett lekocogni a pályáról, de a bíró mondta neki, hogy ne húzza az időt, egyszerűen hagyja el a pályát a rövidebb úton. Seedorf azonban nem hallgatott a bíróra, amiért kapott egy sárgát, de ez sem tántorította el tervétől, megint elindult lefelé a hosszabbi úton, mire villant a második sárga, és a piros.


"Semmit nem értettem az egészből" - nyilatkozta a pályafutása során több mint 800 meccset játszó Seedorf, akit korábban csak egyszer, egy Messina-Milan olasz bajnokin állítottak ki kakaskodásért.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!