Vágólapra másolva!
Sokat ígérő kezdés után lejtőre került a Manchester City szezonja. Az ESPN szakírója, Michael Cox szerint azért, mert a csapatnak egyetlen játékosa sincs, aki klubszimbólumként példát mutathatna a sztároknak.

Az idény első felében még szárnyalt a Manchester City: az angol bajnokságban 8 meccses győzelmi és 12 meccses veretlenségi szériát produkált, januárban pedig már 100 lőtt gólnál tartott minden sorozatban, ami ilyen rövid idő alatt korábban egy csapatnak sem sikerült. Azóta a Barcelona 4-1-es összesítéssel kiverte a Bajnokok Ligájából, az FA-kupából a másodosztályú Wigan ellen búcsúztott, és a bajnokságban is lépéshátrányba került a Chelsea-vel szemben, miután hazai pályán kikapott tőle.

A formahanyatlás okait boncolgatta Michael Cox, neves sportpublicista az ESPN-en megjelent blogposztjában. Cox szerint a City, ha formában van, messze a Premier League legjobb csapata, ezért ha elveszíti a bajnokságot, annak elsősorban mentális okai lesznek.

A manchesteri csapat legfőbb hiányosságának azt látja, hogy egyetlen olyan játékosa sincs, aki megtestesítené és a többiek felé közvetítené a klub identitását, ahogy teszi azt John Terry a Chelsea-ben, vagy Carles Puyol a Barcelonában: "Az ember ránéz a játékosaikra, és egyikükről sem gondolja azt: igen, ő egy ízig-vérig City-játékos. Még mindig csak egy különböző egyénekből álló csoportnak tűnnek."

Cox ellenpéldaként kiemeli Sir Alex Ferguson Manchester Unitedjét, amely nagymértékben épített olyan saját nevelésű játékosokra, akik talán nem voltak világklasszisok, de akkor is teljes erőbedobással dolgoztak, amikor nem voltak rendszeres tagjai a kezdőcsapatnak, így a máshonnan igazolt sztárok elé is példát állítottak. A City játékosaiból hiányzik ez a fajta elkötelezettség a klubjuk irányába, ezért nem vesznek minden egyes meccset komolyan, így eshettek ki a Wigan ellen, vagy kényszerülhettek a meccs újrajátszásra a Blackburn ellen a kupában - fejtegeti Cox.

A City szombaton a Hull otthonában játszik a bajnokságban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!