A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNUngvári Attila
10:20CselgáncsAbylaikhan Zhubanazar-Attila Ungvari
HUNÖzbas Szofi
11:10CselgáncsRenata Zachova-Szofi Ozbas
HUNMagyarország
16:00KézilabdaMagyarország-Angola
HUNAkilov Plylyp
20:32ÖkölvívásOleksandr Khyzhniak-Pylyp Akilov
HUNMagyarország
21:05VízilabdaSpanyolország-Magyarország
NyílNyíl

Buffon mérföldkő előtt

504225463 HORIZONTAL FOOTBALL GOALKEEPER FULL LENGH ACTION Juventus' goalkeeper Gianluigi Buffon stops the ball during the Italian Serie A football match Juventus Vs Roma on October 5, 2014 at Juventus  Stadium in Turin.  AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Juventus' goalkeeper Gianluigi Buffon stops the ball during the Italian Serie A football match Juventus Vs Roma on October 5, 2014 at Juventus Stadium in Turin. AFP PHOTO / MARCO BERTORELLO
Vágólapra másolva!
Minden idők egyik legjobb kapusa az 500. tétmeccsére és a 300. győzelmére készül a Juventusban.

Az ötszázadik tétmeccsén lép majd pályára a Juventusban szerda este Gianluigi Buffon.

A Genoa elleni bajnokin egy különleges karszallaggal véd majd a kapus, akiért még 2001-ben 51 millió eurót fizetett a Juve a Parmának - ezzel azóta is ő világ legdrágább játékosa a posztján.

A 36 éves Buffon a Twitterre is kitette az 500-as ábrázoló szalagot, amelyben a háromszázadik juvés győzelmét arathatja.

Ezen kívül az övé a legtöbb kapott gól nélküli meccs Serie A-rekordja (237), a Juventusszal hét bajnoki címet nyert (bár kettőt elvettek a Calciopoli miatt), Bajnokok Ligája-döntőt játszott, világbajnok, kétszeres Eb-ezüstérmes.

Buffon az októberi Juve-Román Forrás: AFP/Marco Bertorello

Buffonnál többször csak hárman húzhatták magukra a Juve mezét: Giuseppe Furino, Gaetano Scirea és az abszolút rekorder Alessandro del Piero (705).

A Genoa-Juventus meccs 20.45-kor kezdődik, a vendégek edzője, Massimiliano Allegri pihenteti a kiváló formában lévő csatárt, Carlos Tévezt.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!