Vágólapra másolva!
Jövőre megkezdik az építkezést Liverpoolban: kibővítik a legendás Anfield Roadot. A csapat amerikai tulajdonosai azt fontolgatják, hogy megérné-e értékesíteni a stadion nevét a költségek finanszírozásához.

A Liverpool jelenleg több mint 45 ezer fő befogadására képes stadionját, az Anfield Roadot kibővítik 2015-ben, hogy csaknem 60 ezren férhessenek be. A felújítás költsége 75 millió font, így a pénzügyi fair play szabályai által egyébként is szorongatott klubnak szüksége lesz egy tőkeerős szponzorra, ha a tulajdonosok nem akarnak hitelt felvenni az építkezés miatt.

A klub kereskedelmi igazgatója, Billy Hogan a Liverpool Echónak azt mondta, nagy esély van arra, hogy az egyik lelátó nevét értékesítik - nagy valószínűséggel a stadion Main Stand nevű oldalát. Ugyanakkor magának a híres stadionnak a neve sokkal többet érhet. Amikor az Arsenal a Highburyt lecserélte az Emirates Stadiumra, az arab légitársaság tizenöt évre 100 millió fontos szerződést kötött a klubbal.

Egy hasonlóan kecsegtető ajánlatot pedig John W. Henry és Tom Werner Liverpool-tulajdonosok is biztosan megfontolnának, de egyelőre Billy Hogan szerint a stadion átnevezése nem szerepel a tervek között.

Forrás: AFP/Paul Ellis

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!