A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNPongrácz Bence
12:10CselgáncsHifumi Abe-Bence Pongracz
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl

Dollból nehezen lesz Bundesliga-edző

Thomas Doll, labdarúgás
Portugal, Porto : Hamburger SV coach Thomas Doll (C) speaks to Argentinian player Sorin (R) and teammates 16 October 2006 during a training session ahead of their Champions League football match against Hamburger SV at the Drgao stadium in Porto. AFP PHOTO/ NICOLAS ASFOURI
Vágólapra másolva!
Túl sok külföldi szakember dolgozik a német labdarúgó-bajnokság első osztályában, így a német edzőgeneráció tehetségesebb tagjai csak várnak a jó ajánlatra, vagy külföldön folytatják. Az Ndr.de portál szerint Thomas Doll számára sem a legjobb lépcsőfok a magyar NB I, Lothar Matthäus még a szövetségi kapitányi poszt után sem kapott lehetőséget Németországban.

A német labdarúgó-bajnokság élvonalában 47 év az edzők átlagéletkora. A 39 éves augsburgi Markus Weinzierl a legfiatalabb, míg a 61 éves stuttgarti Huub Stevens a legidősebb. A kettejük közötti korosztályba olyan jó nevű szakemberek tartoznak, mint Bruno Labbadia, Mirko Slomka, Thomas Doll, Thorsten Fink, Frank Pagelsdorf vagy Michael Frontzeck, ennek ellenére edzőváltás esetén a legritkábban kerülnek szóba a Bundesligában.

Jelenlegi 18 Bundesliga-edző közül nyolcan külföldiek, mint a spanyol Pep Guardiola (Bayern), a svájci Lucien Favre (Mönchengladbach), a dán Kasper Hjulmand (Mainz) vagy az osztrák Peter Stöger (Köln).

A Fradi-edző Doll korábban a Hamburgot és a Dortmundot is irányította Forrás: AFP/Nicolas Asfouri

"Mi vagyunk a világbajnokok, rengeteg jó edzőnk van, miközben a német bajnokságban sok olyan külföldi tréner fordul meg, akik egyáltalán nem sikeresek" - fakadt ki az Ndr.de portálnak Falko Götz, a Hertha korábbi edzője, aki legutóbb az FC Erzgebirge Aue csapatát irányította, de szeptember óta munkanélküli.

A portál szerint a türelmetlenebb szakemberek inkább külföldön próbálnak szerencsét, és nem várnak német ajánlatra. Így került januárban a ciprusi APOEL-hez Fink, és ezért dolgozott a török Genclerbirliginél és a szaúdi al-Hilalnál a Ferencváros jelenlegi mestere Thomas Doll.

A 48 éves edzőről azt írta a lap, hogy Magyarország nem a legjobb lépcsőfok a Bundesliga felé: "A válogatottsági csúcstartó Lothar Matthäus is így járt, dolgozott a magyar válogatott szövetségi kapitányaként, de Németországban semmilyen esélyt nem kapott."

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!