A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNMuhari Eszter
19:25VívásEszter Muhari-Auriane Mallo-Breton
HUNPóta Georgina
22:20AsztaliteniszGeorgina Pota-Xiaona Shan
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
Könnyen előfordulhat, hogy a Roma szurkolóit szektorbezárással bünteti majd az olasz szövetség, miután a Napoli elleni rangadón durva transzparenseket tett ki a Curva Sud. A célpont ezúttal az elhunyt Napoli-szurkoló édesanyja volt.   

A 2014-es Olasz Kupa-döntő előtt a Roma-szurkolók egy csoportja megtámadta a Stadio Olimpico előtt a Fiorentina elleni meccsre várakozó nápolyi szurkolókat, és egy Ciro Esposito nevű Napoli-szurkolót lelőttek. A bűnös a Roma egyik ultrája, Daniele De Santis volt, akit még aznap elfogott a rendőrség.

Az elhunyt nápolyi szurkoló édesanyja, Antonella Leardi azóta többször szólalt fel a szurkolói erőszak ellen, könyvet is megjelentetett, és rövid idő alatt a lelátói béke egyik fő szószólója lett. A Roma szurkolók azonban nem szeretik, és már a meccs elején egy „Antonella Leardi, kussolj már el!” feliratú transzparenst húztak ki a Nap Derbije néven ismert, Napoli elleni rangadón.

A Roma-szurkolók transzparense Forrás: La Republica

Később egy hosszabb szöveg is megjelent egy drapérián, amin az állt, „Milyen szomorú, hogy egy temetés után hatalmas pénzeket lehet szerezni könyvekből és interjúkból!”. Mivel az olasz ultráknak minden transzparenst láttamoztatniuk kell a meccsek előtt, könnyen előfordulhat, hogy az Olimpico déli kanyarját bezáratja a szövetség 1-2 meccsre.

„Talán nem mindenkihez ért el az üzenetem, de ugyanúgy fogok imádkozni értük is, ahogy Daniele De Santisért is imádkozom. Nem érdekelnek a sértések – nyilatkozta az eset után Leardi asszony.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!