A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
HUNPásztor Flóra
10:55VívásFlora Pasztor-Jacqueline Dubrovich
HUNPongrácz Bence
12:10CselgáncsHifumi Abe-Bence Pongracz
HUNKoch Máté
12:25VívásMate Tamas Koch-Grabiel Lugo
HUNAndrásfi Tibor
12:50VívásRuben Limardo-Tibor Andrasfi
HUNFucsovics Márton
13:30TeniszMarton Fucsovics-Rafael Nadal
HUNSiklósi Gergely
13:40VívásJakub Jurka-Gergely Siklosi
HUNMarozsán Fábián
15:00TeniszFabian Marozsan-Ugo Humbert
HUNHámori Luca
17:22ÖkölvívásGrainne Walsh-Ana Hamori
NyílNyíl
Vágólapra másolva!
A Hamburg múlt szombaton, otthon 4-0-ra kikapott az RB Leipzigtől, a szurkolók edzőváltást szeretnének. A Bild szerint akár Thomas Doll is érkezhet.

A Leipzig elleni vereség után a drukkerek közt az első számú beszédtéma, hogy meddig marad még a csapat élén Bruno Labbadia, és ha távozik, ki lehet az utódja?

A szurkolók egy része a HSV ikonját, Horst Hrubescht szeretné a kispadon látni, aki 2008-ban az U19-es, 2009-ben pedig az U21-es német csapattal lett Európa-bajnok edzőként, idén nyáron pedig Rióban is kint járt a férfi válogatott szövetségi kapitányaként.

Horst Hrubescht sok drukker szívesen látná a HSV-kispadon Forrás: AFP/Franck Fife

A legutóbb a Hoffenheimnél dolgozó Markus Gisdol is célkeresztben van, a legnagyobb népszerűségnek azonban Martin Jol örvend, akinek a szerződtetése érdekében online petíciót indítottak a fanatikusok.

Jollal a 2008-09-es szezonban volt, hogy élen állt a HSV, és végül ötödik lett, és az Európa Ligában indult a következő szezonban. A holland szakember jelenleg Kairóban dolgozik, és bajnokot csinált az al-Ahliból.

De

a Bild szerint Thomas Doll is érkezhet,

aki a Ferencvárossal megnyerte a magyar bajnokságot és a kupát is, és Hamburgban szintén nagy tiszteletnek örvend.

Geráékkal az előző szezonban mindent megnyert, az idei év viszont nem indult túl jól Fotó: Szabó Gábor - Origo

A német szakember a játékospályafutása végeztével rögtön a Hamburg edzői stábjába került, 2004-ben már a nagycsapatot vezette. A klubot sikerült megmentenie a kieséstől, sőt a HSV megnyerte az Intertotó-kupát. Egy évre rá bronzérmes lett a csapattal, a folytatás azonban nem sikerült jól. A HSV hat meccséből csak egyet nyert meg a BL-ben, a téli szünetben pedig kieső helyen állt a Bundesligában, 2007. február 1-jén menesztették is Dollt.

Ezek után a Dortmund szerződtette, amellyel 13. lett a Bundesligában. Később megfordult a török Genclerbirligi és a szaúd-arábiai Al-Hilal kispadján is. Ezután szerződtette a Ferencváros.

A Hamburg jelenleg kieső helyen áll a tabellán

mindössze egy ponttal, és a legnagyobb probléma, hogy a csapatnak annak ellenére nem megy a bajnokságban, hogy Labbadia 32,5 millió eurót költhetett új játékosokra. A tréner szerződése nyáron jár le, ám a Bild szerint nem fog addig várni a menesztésével a klubvezetés, hacsak nem feljavul a csapat.

A héten eldőlhet a tréner sorsa, két meccset is játszik ugyanis a Hamburg: kedden Freiburgba látogat, szombaton pedig a Bayernt fogadja.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!