Lewandowski szerint Klopp-pal bajnok lehet a Liverpool

Németország-Lengyelország euro 2016 foci eb
Poland's forward Robert Lewandowski (front) is tackled by Germany's defender Mats Hummels during the Euro 2016 group C football match between Germany and Poland at the Stade de France stadium in Saint-Denis near Paris on June 16, 2016. / AFP PHOTO / PATRIK STOLLARZ
Vágólapra másolva!
A Bayern lengyel csatára, Robert Lewandowski még mindig apafiguraként emlékszik dortmundi edzőjére, Jürgen Kloppra, és úgy látja, a "könyörtelen" tréner a Liverpoolt is bajnoki címre vezetheti.

Az európai kupaszereplés jelentette extra terheléstől mentesen a Liverpoolnak minden esélye megvan arra, hogy a "könyörtelen" Jürgen Klopp irányításával megnyerje az angol labdarúgó-bajnokságot – "legalábbis így véli Robert Lewandowski, a Bayern München támadója."

Robert Lewandowski Forrás: AFP/Patrik Stollarz


A Vörösök az előző idényben a nyolcadik helyen végeztek a Premier League-ben, most pedig a negyedik helyen állnak úgy, hogy első hét meccsükön

megverték többek között az Arsenalt, a Chelsea-t és a címvédő Leicester Cityt is.

Lewandowski, aki korábban dolgozott Klopp vezetése alatt a Borussia Dortmundnál, úgy gondolja, hogy a Liverpool nagy ellenfele lesz a Pep Guardiola irányította Manchester Citynek a bajnoki címért folyó harcban.

Nem kell szerepelniük az európai kupákban, ez nagy előnyt jelent a frissesség és a sérülésmentesség fenntartása szempontjából. Klopp mindig mosolyog, de elég könyörtelen ahhoz, hogy ezt kihasználja" – tette hozzá a lengyel csatár, aki szerint a favorit ezzel együtt a Manchester City.

Klopp, az apafigura

Lewandowski szerint látszik a liverpooli játékosokon, hogy élvezik a közös munkát a német trénerrel, aki korábban kétszer is bajnoki címre vezette a Dortmundot a Bundesligában.

"Olyan mint egy apafigura, akiben megbízol. És mivel bízol benne, teljesen nyitottá válsz a módszereire és az ötleteire, és mindig rájössz, hogy ezek hosszú távon csak a te és a csapat érdekeit szolgálják" – mondta Kloppról, aki egy éve irányítja az angol együttest.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!