A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Szalai-dupla, Bayern-pontvesztés a Bundesligában

Horizontal
Hoffenheim's Hungarian forward Adam Szalai (L) celebartes after scoring the 4-4 during the German first division Bundesliga football match between FSV Mainz and TSG Hoffenheim in the Opel-Arena in Mainz, central Germany on September 11, 2016. / AFP PHOTO / DANIEL ROLAND
Vágólapra másolva!
Szalai Ádám csereként pályára lépve két gólt szerzett a Mainzot 4-0-ra legyőző Hoffenheimben. A Hertha az első percben lerendezte az Ingolstadt elleni találkozót, a Bayern pedig gyors gólváltás után meg kellett elégedjen a döntetlennel a Schalke ellen. Este a Lipcse kikapott Dortmundban. Ezek történtek a Bundesliga 19. fordulójának szombat délutáni mérkőzésein.

A délutáni öt találkozó legrangosabbika, a címvédő és éllovas Bayern, valamint vendége, a Schalke találkozója gyors gólváltással indult. Előbb Robben akcióját követően Lewandowski szerzett vezetést:

Amit Naldo egy ravasz szabadrúgással egyenlített ki négy perccel később.

Még azt is megkockáztatjuk, hogy Manuel Neuer kapott egy potyát. A bajorok 19. Bajnokijukból már a tizediken kapnak gólt – szokatlan ez tőlük.

A magyar érdekeltségű meccseken is gyorsan bekekezdtek a csapatok. A Hertha a japán Haragucsi góljával már az első percben vezetett az Ingolstadt ellen:

Ez maradt a meccs végeredménye is, a Hertha két vereség után tudott győzni, de utóbbi hat bajnokiján így is csak a második győzelmét aratta - négy vereség mellett.

A Hoffenheim sem várt sokat, Mark Uth már az 5. percben betalált kedvenc ellenfele kapujába. Eddigi 14 Bundesliga-góljából ötöt kapott a Mainz, miközben egyetlen másik csapatnak sem lőtt kettőnél többet.

A második félidőben a 69. percben Szalai Ádám is pályára lépett, és, ahogy tette azt a két csapat legutóbbi emlékezetes, 4-4-re végződött bajnokiján, ezúttal is betalált volt kenyéradójának.

Az első találat igazi "szalaiádámos" gól volt, jól érkezve begyötörte a labdát a kapuba:

A második gól már egy fokkal látványosabb volt, Nadiem Amiri pontos beívelésére Szalai határozottan startolt rá és hat méterről szépen bólintott a kapuba:

Nagy menekülési akcióban van a Mönchengladbach. Az ősszel a BL-ben szereplő csapat rosszul kezdte a bajnokságot, és az előző fordulóban még egy pontra voltak a kiesést jelentő 17. helytől. De Lars Stindl kettő és Raffael egy góljával 0-2-ről fordítottak Leverkusenben, most pedig ugyanez a két játékos volt a megmentő a Freiburg elleni siker során.

Stindl gólja:

A 'Gladbach az idei szeonban először nyert egymás után két bajnokit.

Este a Leipzig szűken kikapott Dortmundban, ennek ellenére még masszívan második, és jók az esélyei története első Bajnokok Ligája szereplésére.

Eredmények, Bundesliga 19. forduló:
Bayern München – Schalke 04 1-1 (1-1)
gól: Lewandowski 9., ill. Naldo 13.

Hertha – Ingolstadt 1-0 (1-0)
gól: Haragucsi 1.

Hoffenheim – Mainz 4-0 (1-0)
gól: Uth 5., Terrazzino 81., Szalai 86.

Mönchengladbach – Freiburg 3-0 (0-0)
gól: Stindl 73., Raffael 78., Hermann 89.

Köln – Wolfsburg 1-0 (0-0)
gól: Modeste 81. (tizenegyesből)

Dortmund – Leipzig 1-0 (1-0)
gól: Aubameyang 35.

Az élcsoport:
1. Bayern 46 pont
2. Leipzig 42
3. Dortmund 34
4. Hoffenheim 34
5. Hertha 33

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!