A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Mourinho beárazta az FA-kupát a Chelsea elleni meccs előtt

Wayne Rooney, Marcus Rashford, Zlatan Ibrahimovic
Manchester United's English striker Marcus Rashford (C) celebrates with Manchester United's Swedish striker Zlatan Ibrahimovic (R) and Manchester United's English striker Wayne Rooney (L) after scoring their late winning goal during the English Premier League football match between Hull City and Manchester United at the KCOM Stadium in Kingston upon Hull, north east England on August 27, 2016. Manchester united won the game 1-0. / AFP PHOTO / Lindsey PARNABY / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
Hétfőre maradt az FA-kupa negyeddöntőinek rangadója, mikor is a címvédő Manchester United a bajnoki tabellát utcahosszal vezető Chelsea-hez látogat. A vendégek dolgát nem könnyíti meg, hogy egyetlen hadrafogható csatáruk sincs, cserébe viszont José Mourinho máris levette a továbbjutás terhét játékosai válláról. 

Az idényben a Stamford Bridge-en egyetlen mérkőzést elveszítő (Liverpool 1-2), az összes többit, azaz tizenhetet viszont megnyerő Chelsea otthonában alap esetben sem a Manchester United számítana esélyesnek, azzal a kerettel viszont, amivel nekivágnak a hétfő esti FA-kupa negyeddöntőnek, végképp nem nekik áll a zászló.

A helyzet ugyanis az, hogy bármilyen bőséges keretből is meríthet José Mourinho, erre a mérkőzésre elfogytak a csatárai. Wayne Rooney a vasárnapi edzésen olyan szerencsétlenül ütközött Phil Jonesszal, hogy belerokkant, de ugyancsak vasárnap kidőlt Marcus Rashford és Anthony Martial is. Zlatan Ibrahimovic pedig ezúttal kezdi meg a Bournemouth elleni bajnokin összeszedett három meccses eltiltását. Így marad a sérüléséből nem régiben visszatérő, és igen biztató formát mutató Henrih Mhitarjan, mint előretolt ék.

Rooney, Rashford és Ibrahimovic (balról jobbra) sem fog kifutni a Stamford Bridge gyepére Forrás: AFP/Lindsey Parnaby

Az örmény középpályás rúgta az 1-1-es döntetlent érő gólt a Rosztov Don elleni idegenbeli Európa Liga-találkozón, ami egyébként is jóval fontosabb meccs holmi FA-kupáknál.

"Számomra a Chelsea-elleni meccs csak egy a sok közül, ráadásul a legrosszabbkor - mondta a londoni klubbal három bajnoki címet nyerő Mourinho. -

Mourinho vegyes érzésekkel térhet vissza a Stamford Bridge-re, ahol ősszel csúnya, 4-0-s verést mért rá Antonio Conte csapata. Az olasz ráadásul még azt a bravúrt is bemutathatja, amivel eddig csak a portugál büszkélkedhetett: külföldiként első szezonjában bajnoki címet nyerhet. A mérleg másik serpenyőjében viszont ott van, hogy az említett október 23-i zakó óta a MU veretlen a bajnokságban, és összesen kétszer kapott ki: egyszer a Ligakupa elődöntőjének visszavágóján, egyszer pedig egy tétnélküli Európa Liag-találkozón.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!