Jön a Manchester United első igazi erőfelmérője

Mourinho Klopp
Manchester United's Portuguese manager Jose Mourinho (L) an Liverpool's German manager Jurgen Klopp watch the players from the touchline during the English Premier League football match between Manchester United and Liverpool at Old Trafford in Manchester, north west England, on January 15, 2017. / AFP PHOTO / Oli SCARFF / RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or 'live' services. Online in-match use limited to 75 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. /
Vágólapra másolva!
A legnagyobb hagyományokkal bíró rangadó, a Liverpool és a Manchester United összecsapása az angol labdarúgó-bajnokság 8. fordulójának slágermérkőzése.

A két csapatnak a szombat kora délutáni lesz a 199. egymás elleni mérkőzése, s Manchesterben abban bíznak, tovább javítják ősi riválisuk elleni örökmérlegüket: jelenleg 79 manchesteri győzelem és 54 döntetlen mellett 65 liverpooli sikert mutat a statisztika.

- jelentette ki a manchesteriek korábbi csapatkapitánya, a jelenleg televíziós szakértőként dolgozó Gary Neville.

Az előző szezonban Klopp (jobbra) és Mourinho (balra) nem tudott túljárni a másik eszén, Liverpoolban és Manchesterben is döntetlenre végeztek Forrás: AFP/Oli Scarff

Az ezúttal hazai pályán, az Anfield Roadon játszó Liverpool hat bajnoki óta nem tudta legyőzni riválisát, ráadásul Jürgen Klopp tanítványai a válogatott szünet előtti hetekben is bukdácsoltak: legutóbbi négy bajnokijukon csak egyszer nyertek. Ezzel szemben José Mourinho együttese eddig remekel, igaz, rangadót még nem játszott. A bajnokságban hét mérkőzés után elért hat győzelme és veretlen mutatója így is imponáló, s a Bajnokok Ligája csoportkört is két győzelemmel kezdte.

A sérülések miatt egyik csapat sem a lehető legerősebb összeállításában fog pályára lépni:

a hazaiaktól Sadio Mané, Nathaniel Clyne és Adam Lallana hiányzik majd, míg a manchesterieknél Michael Carrick, Marouane Fellaini és Paul Pogba sem bevethető.

Játszhat viszont a nyáron igazolt belga csatár, Romelu Lukaku, aki rekordöntésre készül: amennyiben betalál a Liverpool otthonában, ő lesz az első United-játékos, aki első nyolc bajnokiján nyolc gólt szerez.

Az előző idényben mindkét egymás elleni összecsapásuk döntetlennel ért véget: az Anfielden a United végig védekezve 0-0-t játszott, míg az Old Traffordon 1-1-es végeredmény született idén januárban.

A többi nagycsapat közül a jobb gólkülönbségének köszönhetően listavezető Manchester City a Stoke Cityt, a harmadik helyezett Tottenham a Bournemouth-t fogadja. A címvédő, jelenleg negyedik Chelsea a sereghajtó Crystal Palace otthonába látogat, míg az ötödik Arsenal a Watford vendége lesz.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!