Vágólapra másolva!
Az 1–1-es első meccs után a Barcelona hazai pályán 3–0-ra legyőzte a Chelsea-t, így bejutott a Bajnokok Ligája negyeddöntőjébe. Messi duplázott, ezzel Cristiano Ronaldo után ő lett a második játékos, aki elérte a 100 gólt a BL-ben.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a londoni odavágón lerágtuk a körmünket. Egyik csapat sem vállalt semmilyen fölösleges kockázatot, ez eredményezett egy szinte nézhetetlen meccset, komoly gólszerzési lehetőség nélkül.

– mondta közvetlenül a lefújás után Fábregas. Biztató szavak voltak ezek, amelyek szerencsére Conténél nyitott fülekre találtak. Az olasz az első meccsel ellentétben klasszikus csatárral (Giroud) állt fel, akit Hazard és Willian támogatott a két szélről. Valverde meghagyta a 4-4-2-t, bekerült a csapatba Dembélé, és az Atlético Madrid elleni bajnokin megsérült Iniesta is.

Kezdőcsapatok:

Akárhogy is tervezett továbbjutni Conte, hamar újra kellett gondolnia. Szinte még véget sem ért a BL-himnusz, már vezetett a Barcelona:

Messinek 128 másodperc kellett, hogy Courtois lábai között a kapuba gurítson.

A Chelsea csakúgy, mint a Manchester City ellen, most sem lépett egy tapodtat sem előrébb a bekapott gól után. A 20. percben Fábregasnál még dolgozhattak a barcelonai évek, amikor a félpályánál labdát veszített Messi ellen: az argentin két csel után Dembéléhez passzolt, aki kilőtte a jobb felsőt.

A Barca kétszer találta el a kaput, mind a kettőből gól lett.

Messit ünnepli a Barcelona Forrás: AFP/Josep Lago

Két gól kellett hozzá, de a Chelsea-nek leesett, hogy meccs van, így a félidő második felére rákapcsolt picit: volt helyzete Kanténak és Alonsónak is, de a szépítés nem jött össze.

Ha egyetlen adattal kellene összefoglalni a Chelsea első félidei játékát, ez lenne az: a középcsatár Giroud ugyanannyiszor ért labdába a saját tizenhatosán belül, mint az ellenfélén (egyszer).

Még öt perc se telt el a második félidőből, de már volt esemény bőven. Courtois hibája után Suárez végleg eldönthette volna a továbbjutást, az eredetileg támadó Dembélé utolsó emberként szerelt, Giroud pedig gyanús körülmények között esett el a tizenhatoson belül.

Ez a fajta rohanás, adok-kapok a folytatásban is megmaradt, a Chelsea-nek gólok kellettek, nem játszhatott tovább kivárásra.

A bátrabb támadójáték viszont lazább védekezéssel járt, a Barca támadói pedig kíméletlenül kihasználták az üres területeket: egy ilyen után lőtte meg a harmadikat Messi,

akinek összességében ez volt a 100. BL-gólja.

A végén még a Chelsea eltalálta a kapufát, de maradt a 3–0, így 4–1-es összesítéssel a Barcelona jutott a negyeddöntőbe. A legjobb 16 között öt angol csapat is volt, a nyolcban viszont már csak kettő lesz (Manchester City, Liverpool).

A meccs összefoglalója:

1Sípszó (kezd + vég)
3Gól
3GólLionel Messi
20Gól
20GólOusmane Dembele
22Sárga lap
22Sárga lapSergi Roberto
45Sárga lapWillian
45Sárga lapWillian
46Sípszó (kezd + vég)
47Sípszó (kezd + vég)
49Sárga lapOlivier Giroud
49Sárga lapOlivier Giroud
56CsereAndres Iniesta
63Gól
63GólLionel Messi
67Csere
67CsereVictor Moses
67Csere
75Sárga lapMarcos Alonso
75Sárga lapMarcos Alonso
82CsereEden Hazard
92Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-4-2
3-4-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!