A bajorok nem alibiztek Isztambulban, jelesre vizsgáztak sportszerűségből

Thiago Alcántara, Bayern München
Thiago Alcantara lőtte a Bayern München 100. gólját a 2017/2018-as szezonban
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágó mérkőzésén a német rekordbajnok Bayern München 3-1-re legyőzte a török Besiktast, Isztambulban. Jupp Heynckes csapata így 8-1-s összesítéssel jutott be a legjobb nyolc közé, és bizakodva várhatja a pénteki sorsolást.

A találkozó mondhatni tét nélküli volt, ugyanis a Bayern München az odavágón egy ötöst hintett a Besiktasnak, így az isztambuli második felvonás puszta formalitás volt. Jupp Heynckes csapata a Bundesliga következő fordulójában már bebiztosíthatja a klub történetének 28. bajnoki címét, ennek ellenére a nyugdíjból visszatérő csodaedző a gálacsapatát küldte a pályára. Csak a szeptember óta sérült kapus, Manuel Neuer, és a kisebb izomfáradtsággal bajlódó Arjen Robben hiányzott.

A tizedik percben megszerezhette volna a vezetést a Bayern München. David Alaba gyengécske szabadrúgását Tolga Zengin rossz helyre ütötte, a kipattanóra érkező Thomas Müller azonban nyolc méterről csúnyán fölé durrantott.

Müller egyébként a Besiktas ellen játszotta 95. Bajnokok Ligája mérkőzését, ezzel beérte a klub legendáját, a Chicagóban futballozó Bastian Schweinsteigert.

Manuel Neuer és Arjen Robben távollétében Thomas Müller volt a Bayern München csapatkapitánya Forrás: AFP/Bulent Kilic

A 18. percben Müller főszereplésével megszületett a bajorok első gólja.

A világbajnok támadó jobboldalról kanyarintott befelé, a lendületből érkező Thiago Alcántara pedig három méterről a kapuba passzolt.

A spanyol válogatott középpályás találata minden sorozatot figyelembe véve a Bayern München századik gólja volt a 2017/2018-as szezonban.

Az aprótermetű játékosnak nem volt esélye növelni a góljai számát, ugyanis a 35. percben sérülés miatt le kellett cserélni. A helyére a kolumbiai James Rodríguez érkezett, aki a foci mellett mostanság a 39 éves felnőttfilmes színésznőre, Kendra Lustra vetette ki a hálóját.

A második félidőt azonnal góllal kezdte a Bayern München.

27 másodperc elteltével a brazil Rafinha jobboldali beadása után Gökhan Gönül suta mozdulattal ért a labdába, amely a Tolga Zengint megtréfálva a Besiktas kapujában kötött ki.

Az 50. percben az angol Michael Oliver játékvezetőnek pár pillanatra félbe kellett szakítania a játékot, ugyanis egy vörös kandúr partizánakciója miatt egyel többen volt a pályán, mint kellett volna.

Az 59. percben szépített a Besiktas. David Alaba vesztett labdát a Bayern tizenhatosa előtt, brazil Vágner Love került ziccerbe, aki Arturo Vidal szorításában a jobb alsó sarokba lőtt.

A brazil támadó 2361 nap után lőtt ismét gólt a Bajnokok Ligájában. Legutóbb 2011-ben az Internazionale ellen volt eredményes még a CSZKA Moszkva színeiben.

A 61. percben kis híján egyenlítettek a törökök. Oguzhan Özyakup balról belőtt labdájára Mustafa Pektemek robbant be, de a jobb alsó sarokba tartó lövése perc centivel elkerülte a kaput.

A gól és a kihagyott helyzet után a Besiktas játékosai megérezték a vérszagot, és mindent megtettek az egyenlítésért.

A törökök olyan extázisban ünnepeltek a lelátón, mintha a csapatuk vezetne 7-1-s összesítésben.

A 84. percben a bajorok lezárták a mérkőzést. James Rodríguez átadása után Alaba ment el a baloldalon, a középre tett labdája megpattant egy török védőn, de így is jó volt a csereként érkező Sandro Wagnernek, aki két méterről mellel segítette be a labdát a kapuba.

Ahogy az várható volt, a Bayern München továbbjutása egy percig sem forgott veszélyben, pláne az első mérkőzésen aratott ötgólos győzelem tükrében. Ennek ellenére mindkét csapatot dicséret illeti. A bajorokat azért, mert a visszavágóra is odatették magukat, a törököket pedig azért, mert megpróbálták véghezvinni a lehetetlent, és emelt fővel búcsúztak a sorozattól.

Jupp Heynckes, a Bayern München vezetőedzője BL-rekordot állított fel, ugyanis aktuális csapatával sorozatban a tizenegyedik összecsapását nyerte meg a sorozatban.

A széria még 2013-ban a Juventus elleni negyeddöntőben kezdődött, a gárda akkor végül a Borussia Dortmund legyőzésével hódította el az első számú európai futballserleget, majd tavalyi visszatérésekor a Celtic Glasgow elleni csoportmérkőzéssel folytatódott, s azóta is tart.

18GólThiago Alcantara
37Sárga lapMats Hummels
42Sárga lapJerome Boateng
46ÖngólGokhan Gonul
59GólVagner Love
63Sárga lapRafinha
64Sárga lapAtiba Hutchinson
71Sárga lapOguzhan Ozyakup
84GólSandro Wagner
Összeállítások
4-4-2
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Mindent egy helyen az Eb-ről