A Manchester United is beadta a derekát, új csapatot indít

FOOTBALL - ENGLISH CHAMP - MANCHESTER UNITED v EVERTON 2018 ANGLETERRE CHAMPIONNAT CHAMPIONSHIP ENGLAND ENGLISH EVERTON FOOT FOOTBALL league MANCHESTER PREMIER Soccer SPORT UNITED
A Manchester United utolsó élvonalbeli klubként indít női csapatot
Vágólapra másolva!
A Manchester United hivatalosan is beadta kérelmét az angol szövetségnél, hogy csapatot indíthasson a Women's Super League másodosztályában.

Ed Woodward, a Manchester United igazgatója elmondta, hogy minden támogatást megkapnak a szövetség részéről és azt szeretné, ha a klub első profi, női csapata is a Manchester United megszokott értékrendjét követné, és utat biztosítana a helyi fiataloknak a professzionális karrierhez.

A Manchester United utolsó élvonalbeli klubként indít női csapatot Forrás: DPPI/ Phil Duncan

"A lakosság fele nő, és szeretik a futballt" - idézte a The Times című brit lap még augusztusban a szövetség vezérigazgatóját abból az alkalomból, hogy Anglia bejelentette, jelentkezik a 2021-es női labdarúgó Európa-bajnokság rendezésére.

Martin Glenn akkor azt mondta, sikeres pályázat sikere esetén könnyebb lenne meggyőzni a Manchester United vezetőit arról, hogy eljött az ideje a női csapat alapításának.

Glenn szavai úgy tűnik, hatottak, a United is indít női csapatot a következő bajnokságban.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!