A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1
Vágólapra másolva!
A Bajnokok Ligája negyeddöntőjének első meccsén a Barcelona 4-1-re verte a Romát úgy, hogy az olaszoknál De Rossi és Manolas is öngólt rúgott. A Liverpool fél óra alatt hármat lőtt a Manchester Citynek, így az eddig sebezhetetlennek hitt Guardiola-csapat szinte lehetetlen helyzetből várja a visszavágót.

A szerdai játéknap BL-negyeddöntőjében a Barcelona fogadta az AS Romát, amely előzetesen a katalán sztárcsapat győzelmét ígérte. Már csak azért is, mert a két csapatból sok olyan játékos lépett pályára a Nou Camban, aki ott volt a sokáig emlékezetes 6-1-es hazai sikerrel végződött 2015-ös Bajnokok Ligája összecsapáson.

A papírforma pedig a 90 perc alatt nem borult (4-1),

így a visszavágóra nagyon nehéz, szinte lehetetlen helyzetbe került Eusebio Di Francesco együttese, bár az idegenben szerzett gól adhat egy pici reményt.

Öngólokkal került előnybe a Barcelona Forrás: AFP/Lluis Gene

A Barcelona már a 8. percben betalált az AS Roma kapujába, apró szépséghiba, hogy Luis Suárez lesről indult, így az olasz csapat megúszta, hogy gyorsan hátrányba kerüljön. Két perccel később Edin Dzeko esett össze a hazai tizenhatoson belül Nelson Semedo szorításában, de Danny Makkelie továbbot intett.

A 18. percben már újra a Barcelona szerezethetett volna vezetést, Ivan Rakitic lőtt a tizenhatos bal oldali vonaláról, ezúttal a kapufa mentette meg az olaszokat. Tíz perccel később Suárez közeli lövését védte Alisson.

A 38. percben pedig már megtört a jég, igaz ehhez egy jó adag szerencsére is kellett a Barcelonának: Daniele De Rossi nagy igyekezetében hatalmas öngólt lőtt.

Az első játékrész legvégén még volt egy vitatott eset, a holland játékvezető úgy döntött, hogy Umtiti a tizenhatoson kívül szabálytalankodott Lorenzo Pellegrinivel szemben, a szabadrúgásból pedig nem lett semmi, így egygólos hazai előnnyel vonultak a csapatok az öltözőbe.

Messit hárman sem tudták szerelni Forrás: AFP/Josep Lago

A második játékrész elején a Barcelona talán el is döntötte a legfontosabb kérdéseket a párharcot illetően. Az 56. percben egészen hihetetlen módon újabb öngóllal növelte az előnyét a katalán sztárcsapat,

Umtiti főszereplése mellett ezúttal Kostas Manolasról pattant a kapuba a labda.

Öt öngólt még egy csapat ellen sem vétettek egy BL-idényben, most ez is megdőlt. Ez a találat végképp megfogta a Romát, ezt pedig ki is használta a Barcelona. Három perccel később Suárez lövését még védte Alisson, de a kipattanónál már nem volt nehéz dolga Gerard Piquének, aki 3-0-ra módosította az állást.

A folytatásban a Barca okosan játszott, az olasz csapat pedig képtelen volt váltani. Di Francesco cserékkel próbált változtatni a játék képén, de hiába adta át a katalán együttes a területet – és várt a kínálkozó ellentámadásokra –, a Roma sokáig nem sok veszélyt jelentett Marc-André ter Stegen kapujára.

Az utolsó negyedóra azonban még tartogatott izgalmakat. A 78. percben szépíthetett volna az eredményen az ASR, de a Barcelona német kapusa előbb javította saját buta hibáját Gregoire Defrel lövésénél, majd egy perccel később Diego Perotti sem tudott túljárni az eszén. A 80. minutumban azonban már Ter Stegen is tehetetlen volt Dzeko lövésénél, aki az első lehetőségét azonnal gólra váltotta.

Ám mikor már elkezdtek volna reménykedni a rómaiak egy jó eredmény elérésében, érkezett még Luis Suárez és beállította a 87. percben a 4-1-es végeredményt.

Az olaszoknak így háromgólos hátrányt kell ledolgozniuk a Stadio Olimpicóban, amely a Barca ellen szinte lehetetlen vállalkozásnak tűnik.

1Sípszó (kezd + vég)
44Sárga lapAleksandar Kolarov
44Sárga lapAleksandar Kolarov
46Sípszó (kezd + vég)
46Sípszó (kezd + vég)
55ÖngólKonstantinos Manolas
56ÖngólKonstantinos Manolas
59GólGerard Pique
59GólGerard Pique
66CsereSergio Busquets
80GólEdin Dzeko
80GólEdin Dzeko
83CsereSergi Roberto
85CsereAndres Iniesta
86Sárga lapKevin Strootman
86Sárga lapKevin Strootman
87GólLuis Suarez
87GólLuis Suarez
93Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-4-2
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

A két csapat stílusa, formája és egymás elleni eredményei miatt a Liverpool-Manchester City már előzetesen is a negyeddöntők legizgalmasabb és leggólgazdagabb párharcának számított.

Külön érdekességet adott neki azonban a tény, hogy Klopp az egyetlen edző, akinek pozitív a mérlege Guardiola ellen: a német 12 próbálkozásból hatszor is nyerni tudott, egy döntetlen mellett. Legutóbb például januárban, amikor a Liverpool 4-3-ra verte a Cityt - máig ez a City egyetlen veresége a bajnokságban.

Klopp tudja, hogyan kell megverni Guardiolát Forrás: AFP/Paul Ellis

A kezdők összeállításakor Klopp volt nagyobb gondban: a védelemből Matip, Klavan és Gomez, a középpályáról Can hiányzott.

A Cityben a sérült Agüerót Jesús pótolta. Guardiola meglepetésre kihagyta a csapatból Sterlinget, és a még nyomasztóbb labdatartás érdekében Gündogant rakta be helyette.

A kezdőcsapatok:

A meccs elején a Liverpool ki sem tudott jönni a térfeléről, amikor azonban mégis, akkor gólt rúgott. A 12. percben Salah szerzett vezetést, majd mire lepörgött az első félóra, már 3-0 volt az eredmény. Oxlade-Chamberlein és Mané lőtt gólt.

A City, amely általában duzzad az önbizalomtól és megfojtja ellenfeleit, most gólhelyzetet sem tudott kialakítani:

kaput eltaláló lövés nélkül hozta le az első félidőt.

A Liverpool-játékosok öröme Forrás: AFP/Anthony Devlin

A második félidő elején Salah megsérült, le kellett cserélni. A Liverpool viszont a legveszélyesebb játékosa nélkül is tudta tartani a Cityt, amely ugyan feljebb kapcsolt, de néhány kósza lövésen kívül másra nem futotta.

A Liverpool már nem erőltette a támadásokat, helyette a kapott gól elkerülésére törekedett.

Ezt pedig annyira jól csinálta, hogy a City a második félidőben sem talált kaput. Igaz, a Liverpool sem, így nem is volt túl sok izgalom.

Az első félórában a Liverpool lerendezte a meccset a három góllal, így egy hét múlva nyugodtan utazhat Manchesterbe. Oda, ahol valószínűleg a mostaninál egy sokkal jobb City várja majd őket.

1Sípszó (kezd + vég)
12Gól
12GólMohamed Salah
20Gól
21GólAlex Oxlade-Chamberlain
31Gól
31GólSadio Mane
45Sárga lapNicolas Otamendi
48Sípszó (kezd + vég)
53CsereMohamed Salah
57CsereIlkay Gundogan
71CsereRoberto Firmino
76Sárga lapGabriel Jesus
77Sárga lapGabriel Jesus
80Sárga lapKevin De Bruyne
80Sárga lapKevin De Bruyne
85Csere
86Sárga lapJordan Henderson
86Sárga lapJordan Henderson
90Sárga lapRaheem Sterling
92Sárga lapRaheem Sterling
93Sípszó (kezd + vég)
115Sípszó (kezd + vég)
Összeállítások
4-3-3
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!