A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6
Vágólapra másolva!
Szerdán este, magyar idő szerint 19 órakor játssza újabb felkészülési mérkőzését a Georges Leekens vezette labdarúgó-válogatott. Az ellenfél az a Fehéroroszország lesz, amellyel eddig kétszer csapott össze a nemzeti tizenegy, ám nemhogy győznie nem sikerült, de 2002-ben Debrecenben óriási pofont kapott a fehéroroszoktól, így lenne miért visszavágni.

Némi iróniával élve, ha a jó oldalát nézzük a dolgoknak, ezúttal az a veszély nem fenyegeti a csapatot, mint mondjuk Luxemburg, Andorra vagy éppen Kazahsztán ellen: hogy olyan együttestől szenvedjünk vereséget, amely korábban nem tudta legyőzni válogatottunkat.

Sajnos, a fehéroroszoknak ez 2002. április 17-én Debrecenben sikerült, ráadásul a Gellei Imre irányította alakulat óriási pofont kapott a Nagyerdei Stadionban. Az Alexander Hleb fémjelezte vendégek 5-2-re nyertek, így nem sikerült javítani a februárban Svájctól (1-2) és Csehországtól (0-2) elszenvedett vereségeken - a történeti hűség kedvéért márciusban volt egy győztes meccsünk is, Moldovát győztük le 2-0-ra.

Gellei a

Király - Bodnár, Kuttor, Gyepes, Mátyus - Juhár, Lisztes, Dárdai, Gera - Kabát, Kenesei

kezdő tizeneggyel vágott neki a csatának, de csereként pályára lépett Babos, Fehér Csaba, Füzi, Böőr, Tóth Norbert, Korolovszky és a két évvel később tragikus hirtelenséggel elhunyt Fehér Miklós is, utóbbi állította be 11-esből a végeredményt a 85. percben.

11 évvel később már Egervári Sándorral a kispadon Belekben edzőtáborozott a csapat, a törökországi felkészülés jegyében pedig szintén összecsaptunk a fehéroroszokkal.

Bár Szabics Imre révén a 32. percben előnybe kerültünk,

nem tudtuk megőrizni vezetésünket, az 58. percben Volodko egalizált, több találat pedig nem esett, így a győzelem ezúttal is elmaradt.

Az öt évvel ezelőtti csapatból a csapatkapitányon, Dzsudzsák Balázson kívül Kádár Tamás, Böde Dániel és Elek Ákos tagja Georges Leekens együttesének. A belga szakember első sikerére hajt a válogatott élén, ám elmondása szerint az eredmény szerdán a fehéroroszok, majd szombaton az ausztrálok ellen is másodlagos.

- nyilatkozta hétfőn a kapitány.

Igor Kriushenko válogatottja 53. a FIFA aktuális világranglistáján, nyolc hellyel áll rosszabbul a 45. pozícióban lévő magyar csapatnál. Jelenlegi keretében bár nincs olyan ikonikus futballista, mint amilyen a korábban már említett Hleb, vagy akár a válogatottsági rekordot tartó Alyaksandr Kulchy (102), a mostanság rendszeres BL-résztvevő BATE Boriszov, illetve a Dinamo Minszk és Dinamo Breszt labdarúgói alaposan megnehezíthetik a mieink dolgát.

Hogy mennyire, az magyar idő szerint 19.00 órától kiderül.

A találkozót az M4 Sporton, valamint az Origo.hu-n is élőben követhetik majd.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!