Vágólapra másolva!
A Budapest Honvéd Holender Filip és Danilo dupláival 4-0-ra legyőzte a macedón Rabotnickit az Európa Liga-selejtező első fordulójának visszavágó mérkőzésén a Bozsik Stadionban. Supka Attila csapata ezzel megfordította a párharcot, és 5-2-es összesítéssel továbbjutott a második körbe.

Az egy héttel ezelőtti szkopjei odavágón a Honvéd 2-1-re kikapott. Supka Attila, a kispestiek vezetőedzője szerint sokkal agresszívabb, koncentráltabb játék kell ahhoz, hogy a macedón Rabotnicki elleni Európa Liga-selejtező visszavágóján kiharcolják a továbbjutást.

Holender Filip negyedóra alatt duplázott a Rabotnicki ellen Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A vezetőedző kívánságai úgy tűnik meghallgatásra találtak, ugyanis a Honvéd a 6. percben megszerezte a vezetést. Holender Filip szerzett labdát az utolsó emberként hezitáló Dejan Mitrevtől, majd begyalogolt a kapuig és 14 méterről, higgadtan a jobb alsó sarokba lőtt a tehetetlen Daniel Bozinovski mellett (1-0).

A 16. percben gyönyörű támadás végén növelte az előnyét a Honvéd. Gazdag Dániel külsővel leheletfinom labdát tálalt a leshatárról kilépő Holendernek, aki éles szögből elpörgette a labdát a kivetődő kapus mellett (2-0).

A 27. percben nem mindennapi esemény játszódott le a Bozsik Stadion gyepszőnyegén. A Honvéd támadását követő Marius Avram játékvezetőnek egy szerencsétlen mozdulat következtében kifordult a bokája. A kispesti orvosi stáb azonnal a segítségére sietett, de nem tudta tovább dirigálni a mérkőzést. A helyére a negyedik játékvezető, Iulian Calin érkezett. A folytatásban a Honvéd irányítása alatt tartotta a mérkőzést, de több ziccert már nem tudott kidolgozni, és a Rabotnicki is veszélytelen volt a kapura.

A második félidő első percében a kispestiek azonnal lezárhatták volna a meccset. A brazil Danilo került ziccerbe, 13 méterről a hosszú sarokba tekert volna, de az utolsó pillanatban Leon Najdovski belevetődött a lövésbe.

A brazil Danilo is duplázott a második félidőben Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt

A 62. percben a Honvéd eldöntötte a mérkőzést és a párharcot is. A nyáron hazatérő Vadócz Krisztián szerzett labdát a kapu előtt, kiugratta ziccerben Danilót, akit Sebastián Herera elkaszált a tizenhatoson belül. A kispestiek büntetőt kaptak, míg a Rabotnicki játékosa piros lappal mehetett zuhanyozni. Az ítélet végrehajtását a sértett vállalta magára, higgadtan a bal felső sarokba belsőzött a jobbra vetődő Bozinovski mellett (3-0).

Az utolsó fél órában a macedónok becsülettel próbálkoztak, de 11 emberrel sem volt esélyük a Honvéd ellen, nemhogy emberhátrányban.

A 84. percben Danilo gyönyörű góllal megkoronázta a teljesítményét. A csereként érkező Lukács Dánieltől kapott remek labdát a jobboldalon, majd két cselt követően betört a tizenhatoson belülre, és hat méterről a jobb felső sarokba lőtt (4-0).

A kispestiek meggyőző teljesítménnyel, magabiztos győzelmet arattak, és továbbjutottak az Európa Liga-selejtező 2. fordulójába, ahol a luxemburgi Niedercorn és az azeri Gabala összecsapás győztesével találkoznak. A párharc első meccsét a luxemburgiak idegenben 2-0-ra megnyerték, a visszavágót csütörtökön rendezik.

6GólFilip Holender
16GólFilip Holender
62Piros lapSebastian Herrera
84GólDanilo
Összeállítások
3-5-2
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Mindent egy helyen az Eb-ről