Hallgat az UEFA, miért cserélte fel a Fradi pályaválasztói jogát

FTC - MOL VIDI Videoton foci labdar
A Fradi-játékosok a lefújás után együtt ünnepeltek a szurkolókkal
Vágólapra másolva!
Kedden délután kiderült, a bolgár Ludogorec Razgrad együttesével találkozik a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában. Az élő közvetítésben még az az információ hangzott el, hogy a Fradi idegenben kezd, az UEFA azonban később felcserélte a pályaválasztói jogot.

Ennek szerettünk volna utánajárni, így e-mailben megkerestük az Európai Labdarúgó Szövetség sajtóosztályát, hogy adjon valamilyen tájékoztatást, vagy magyarázatot, miért cserélték meg a párosítást, azaz miért az első meccset, és miért nem a visszavágót játsszák a Groupama Arénában - ahogyan az az élő közvetítésben elhangzott.

Bár az UEFA annyit megtett, hogy válaszolt, semmilyen indokkal nem szolgált, csupán megköszönte az érdeklődést, és csatolmányként elküldte az összes párosítást - amit már eddig is tudtunk.

A sorsolással kapcsolatban több vélemény is napvilágot látott. Akik figyelték az élő adást, láthatták, hogy

a Fradit és a bolgár bajnokot az utolsó párban húzták ki. Ekkor két golyó volt az ibrikben, de a sorsolást végző nem keverte meg a golyókat, és ez volt a szabálytalan. Vannak, akik szerint emiatt megismételték a procedúrát, de ezt az UEFA nem erősítette meg.

Az UEFA-nak küldött levelünkre kapott válasszal nem lettünk tehát okosabbak, így a Fradinak úgy tűnik le kell nyelnie ezt a békát, pedig a papíron egyébként is esélyesebb rivális ellen némi előnyt jelenthetett volna egy esetlegesen idegenben elért jó eredmény. Ettől függetlenül Orosz Pál és Szergej Rebrov is bízik a bravúrban.

Orosz Pál: Meg kell oldani a feladatot, tovább kell jutnunk!

A bolgár Ludogorec Razgrad együttesével találkozik a Ferencváros a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének első fordulójában, míg a bajnoki ezüstérmes, és kupagyőztes MOL Vidi a montenegrói FK Zetával csap össze az Európa-liga nyitókörében. A Ferencváros a bolgár bajnok vendégeként kezdi a párharcot, az első felvonást július 9-én vagy 10-én, a visszavágót egy héttel később rendezik.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!