A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
6
Ezüstérem
7
Bronzérem
6

Félbeszakított bajnokit nyert meg a PSG

Horizontal
Paris' Argentinian midfielder Angel Di Maria (L) celebrates with teammates after scoring a goal during the French L1 football match between Metz (FCM) and Paris (PSG) at the Saint-Symphorien stadium in Longeville-les-Metz, eastern France, on August 30, 2019. (Photo by JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP)
Vágólapra másolva!
A játékvezető az első félidőben egy szurkolói drapéria miatt megszakította a Metz–Paris Saint-Germain francia bajnoki mérkőzést, amit a közjáték után viszonylag simán nyert meg a szinte az összes sztárját nélkülöző fővárosi sztárcsapat.

Azt még véletlenül sem mondanánk, hogy a legerősebb összeállításában futott ki a metzi stadion gyepére a számtalan sérülőstől sújtott Paris Saint-Germain. A kezdőben helyet kapott többek között a PSG-ben első tétmeccsét játszó 19 éves lengyel kapus, Marcin Bulka, és a 17 éves támadó, Adil Aouchiche is, de az egy évvel idősebb Colin Dagba is csak tucatnyi Ligue 1 meccsnél jár.

A sérülés és egyéb okok miatt nem bevethető játékosok névsora eközben így nézett ki: Neymar, Mbappé, Daxler, Cavani, Kehrer, Ander Herrera.

A találkozó egy közjátékkal kezdődött, ugyanis Frank Schneider játékvezető homofóbnak találta a hazai szurkolók által kifeszített drapériát, amin egy népszerű francia sláger némileg módosított szövegével rótták fel a francia futballszövetségnek, hogy a Metzet nagyjából csak akkor lehet látni a tévében, ha a PSG-vel játszik.

Ami a focit illeti: a PSG a 11. percben a pályán lévő kevés (egyetlen?) sztár, Ángel Di María büntetőjével megszerezte a vezetést, amit a közvetlenül a szünet előtt a kameruni Eric Maxim Choupo-Moting duplázott meg bebiztosítva a címvédő győzelmét.

Eredmény, Ligue 1, 4. forduló:
Metz–Paris Saint-Germain 0-2 (0-2)
gól: Di María 11. (11-esből), Choupo-Moting 43.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!