Igazi katasztrófa lenne a Liverpoolnak, ha nem tudnák befejezni a szezont

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, első mérkőzés, 2020.02.18, kedd
MADRID, SPAIN - FEBRUARY 18: Mohamed Salah of Liverpool is seen during the UEFA Champions League round of 16 first leg soccer match between Atletico Madrid and Liverpool FC at the Wanda Metropolitano stadium in Madrid, Spain on February 18, 2020. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Premier League (PL) küzdelmei a globális koronavírus-járvány miatt álltak meg és egyelőre még sok a kérdőjel a folytatás időpontját és mikéntjét illetően. A tabellát 25 ponttal vezető Liverpool számára több szempontból is fontos lenne, ha be tudnák fejezni az idényt.

Jürgen Klopp csapata 30 éve nem nyert bajnokságot, éppen ezért a Beatles szülővárosát roppant érzékenyen érintené, ha a vissza lévő 9-10 meccset nem játszanák le a PL-ben úgy, hogy mindössze hat pont kellene kedvenceiknek a bajnoki címhez.

Anyagilag is érzékenyen érintené a klubot a további leállás, esetleges beszüntetés, mert a TV közvetítésekből származó bevételeik az előzetesen kalkulált 178 millió font helyett 123 millió fontra csökkennének.

A járvány okozta gazdasági visszaesést már a klub is érzi, több mint 200 alkalmazottat hazaküldtek szombaton, élve a kormány adta lehetőséggel, mely szerint a jelenlegi helyzetben 80%-át az állam állja a nem foglalkoztatott alkalmazottak fizetésének, maximum havi 2500 fontig.

A Liverpool ráadásul a 80% feletti részt kiegészíti a dolgozóinak a teljes bérükre, hogy ne legyenek pénzügyileg hátrányos helyzetben a munkavállalói.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!