A FIFA úgy döntött, nem lesz kötelező elengedni a kluboknak válogatottjait

Szoboszlai Dominik
Hungary's midfielder Dominik Szoboszlai listens to the national anthems prior to the stadium inauguration friendly match between Hungary and Uruguay in Puskas Arena of Budapest on November 15, 2019. (Photo by ATTILA KISBENEDEK / AFP)
Vágólapra másolva!
A koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetre tekintettel a kluboknak nem lesz kötelező elengedniük a játékosokat a szeptember elején esedékes válogatott mérkőzésekre - közölte a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA).

A FIFA úgy döntött, meghagyja az egyesületeknek a jogot arra, hogy szabadon döntsenek a futballisták elengedéséről, ha azoknak olyan európai országokba kellene utazniuk a válogatott találkozóra, ahol beutazási korlátozás van érvényben a pandémia miatt, vagy a visszaút után kötelező legalább ötnapos karantén.

A szigorú járványügyi intézkedések megnehezítik a futballisták válogatott szereplését Forrás: AFP/Attila Kisbenedek

A válogatott csapatok a Nemzetek Ligájában játszanak szeptember 3. és 8. között, de a legtöbb európai topligában a szeptember 12-13-i hétvégén már bajnoki meccseket rendeznek, így lehetetlen lenne betartani a legalább ötnapos karanténba vonulást.

A FIFA múlt szerdán közölte, hogy a pandémia miatt elhalasztja az augusztus 31. és szeptember 8. közötti időszakra tervezett, Európán kívüli válogatott találkozókat, melyeket jövőre, január 24. és február 1. között pótolnak.

Az európai szövetség (UEFA) arra kérte a nemzeti sportági szövetségeket, az egyes országok kormányaival egyeztetve vizsgálják meg annak a lehetőségét, hogy miként mentesülhetnek a labdarúgók a kötelezően előírt házi karantén teljesítése alól.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!