Élő:
Vágólapra másolva!
A DVSC és a Vasas is magabiztos győzelemmel őrizte meg veretlenségét az NB II, azaz a Merkantil Bank Liga 4. fordulójának vasárnapi mérkőzésein. A hajdúságiak hazai pályán győzték le 3-0-ra a Szolnok csapatát, míg az angyalföldiek a mesterhármasig jutó Balajti Ádám vezérletével verték meg 5-1-re a Szentlőrinc csapatát Kozármislenyben. 

A két győzelem után az előző fordulóban Siófokon kicsit megtorpanó, csak döntetlent játszó DVSC azt a Szolnokot fogadta a Nagyerdőben, amelyik hozzá hasonlóan két győzelemmel és egy döntetlennel állt a fordulót megelőzően.

A mintegy négyezer nézőnek a hetedik percig kellett várnia az első lehetőségre, amikor Ferenczi János beadását Bárány fejelte a kapu fölé. A második negyedóra kezdetén Kinyik beadása után Sós Bencének már nem volt nehéz dolga, három méterről fejelt a szolnoki kapuba.

A szünet előtt egy sérülés okozott izgalmakat, a hazaiak kapusa, Zöldesi ütközött a vendégek csatárával, Novák Csanáddal, akit két debreceni játékos támogatott le a pályáról, majd le is kellett cserélni.

Fordulás után a Loki gyorsan meglőtte a második gólt is, Bárány talált 17 méterről a bal alsó sarokba. A biztosnak tűnő vezetés tudatában a DVSC visszavett a tempóból, és a továbbiakban már csak arra ügyelt, hogy megőrizze az előnyét. Ez olyan jól sikerült, hogy közvetlenül a lefújás előtt Sós Bence a harmadik hazai góllal végképp minden kérdést lezárt.

Eredmény, NB II, 4. forduló:
DVSC–Szolnok 3-0 (1-0)
gólszerző: Sós Bence 16., 90., Bárány 53.

A szezont a vártnál gyengébben, egy győzelem mellett két döntetlennel kezdő Vasas számára nem ígérekezett könnyűnek a tabella közepén álló Szentlőrincnél tett, kozármislenyi fellépés. A találkozó kezdetén kissé idegesnek tűntek az angyalföldiek, a hazai letámadások során rendre elveszítették a labdát, amelykből veszélyeztetni is tudott a Szentlőrinc. Az első negyedóra hazai fölénye után magára talált a Vasas, és előbb Hinora, majd Birtalan előtt adódott lehetőség, gól azonban nem született egyik helyzetből sem.

A 36. percben viszont már igen, Hinora készítette le a labdát lövésre Radónak, az élvonal előző kiírása gólkirályának nem volt jó a lehetőség, az érkező Szatmári viszont 17 méterről a kapuba lőtt. A gól után fölénybe kerülő Vasas a szünet előtt Balajti Ádám góljával megduplázta az előnyét.

Szünet után a hazai csapat próbált szépíteni, de a következő gólt is a Vasas szerezte, a 66. percben egy szöglet után ismét Balajti bombázott a mislenyi kapuba. A 76. percben szépített a Szentlőrinc, Kondor Kristóf lőtte ki 23 méterről a bal felső sarkot.

A hazai csapat nem sokáig reménykedhetett, hogy még szorosabbá teszi a mérkőzés, két perccel később ugyanis egy szögletet követően büntetőhöz jutott a Vasas, amit Balajti magabiztosan értékesített: a korábbi korosztályos válogatott, komoly NB I-es rutinnal bíró csatárnak így a mesterhármas is összejött. A helyére érkező Vermes Richárd pedig a ráadás első percében az ötödik Vasas-gólt is megszerezte.

Eredmény, NB II, 4. forduló:
Szentlőrinc–Vasas 1-5 (0-2)
gólszerző: Kondor 76., ill. Szatmári 36., Balajti 43., 66., 78 (11-esből), Vermes 90+1.

További eredmény:
Budaörs–Gyirmót 1-3 (0-1)
gólszerző: Tamás O. 80., ill. Nagy P. 29., Varga 71., 81.

A Merkantil Bank Liga állása Forrás: Nb2.hu
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!