Vágólapra másolva!
A Mainz edzőjét a német Bundesliga első két fordulójában elszenvedett vereségek miatt rúgták ki, azonban a döntésben szerepet játszott a Szalai Ádám körül kialakult zűrzavaros helyzet. A csapat helyzete továbbra sem javult, eddig az összes mérkőzését elveszítette a szezonban.

Achim Beierlorzer négy héttel a kirúgása után továbbra is a Mainznál töltött időszak utolsó szakaszán töpreng. „Sok mindenre gondol az ember ilyenkor. Már jobban érzem magam a bőrömben, de a helyzet kielemzését még nem fejeztem be" – nyilatkozta vasárnap a Sky 90 televíziós műsorban.

Achim Beierlorzer két forduló után távozott a Mainz kispadjáról Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Arne Dedert

A 2019. novemberében kinevezett szakember irányítása alatt a Mainz az új idény első két Bundesliga mérkőzését elveszítette, a játékosok pedig sztrájkba kezdtek,miután Szalai Ádámot kizárták az első csapat keretéből. Az 52 éves edző többször is elmondta, hogy Szalai nem a "legegyszerűbb eset".

Szalai Ádám ebben a szezonban még nem kapott játéklehetőséget a klubcsapatában bajnoki meccsen Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/David Inderlied

Beierlorzer számára fájó és meglepő volt a meneseztése, de nem akart konkrét vádakat felvetni a mainzi klub vezetésével szemben. Számára rendkívül fontos szempont, hogy egység legyen a klubban. "Végül már nem volt egység" - tette hozzá Beierlorzer.

A Mainz együttese azóta sem állt talpra, az új edző, Jan-Moritz Lichte irányításával a következő három bajnokin sem szerzett pontot a csapat, így 5 forduló után, 5 vereséggel a Bundesliga sereghajtója.