Történelmi meccsen nyert a Lipcse a bajnokságban - videó

Horizontal
Stuttgart's Congolese forward Silla Wamangituka (C) and Leipzig's German defender Marcel Halstenberg (L) vie for the ball during the German first division Bundesliga football match VfB Stuttgart v RB Leipzig on January 2, 2021 in Stuttgart, southern Germany. (Photo by Thomas KIENZLE / various sources / AFP) / DFL REGULATIONS PROHIBIT ANY USE OF PHOTOGRAPHS AS IMAGE SEQUENCES AND/OR QUASI-VIDEO
Vágólapra másolva!
A Bundesliga 14. fordulójának szombat esti mérkőzésén a harmadik helyezett Lipcse a Stuttgart otthonába látogatott. A meccset végül 1-0-ra nyerték Gulácsi Péterék, és ezzel az első helyre ugrottak a Bundesliga tabelláján.

Úgy vágtak neki a felek a mérkőzésnek, hogy a Stuttgart a 11. helyen volt a tabellán, míg a vendégek egy esetleges győzelemmel felléphettek az első helyre. A két csapat négy legutóbbi, egymás elleni Bundesliga-meccséből hármat nyert a Lipcse, egy pedig döntetlennel ért véget.

A találkozón kezdőként lépett pályára a vendégeknél Gulácsi Péter és Willi Orbán. Szoboszlai Dominik ugyan már a Lipcse játékosa, de Németországban a téli átigazolási szezon január 2-án kezdődött, így adminisztrációs okokból a magyar válogatott focista szombaton még nem állhatott új együttese rendelkezésére.

Ráadásul a Lipcsének történelmi este volt ez a mostani, mert a Stuttgart elleni összecsapása volt a 150. a Bundesligában. Sőt, a csapat magyar kapusának,

Gulácsi Péternek is történelmi meccs volt,

mert a válogatott játékos január 2-án kereken a 200. alkalommal szerepelt a Lipcsében. Ezzel ő lett a negyedik focista a klubnál, akinek ez a fontos mérföldkő összejött.

A kezdősípszó után a vendégek kerültek mezőnyfölénybe, sőt, a 21. percben egy tizenhatoson belül elkövetett szabálytalanság után a Lipcse tizenegyeshez jutott.

A labda mögé Forsberg állt, aki azonban nem tudott élni a lehetőséggel, így maradt a 0-0 a meccsen.

A vendégek továbbra is próbálkoztak, de az első félidő lefújásáig nem tudtak gólt szerezni, így döntetlennel vonultak el a felek a rövid szünetre.

A második félidő derekán aztán megtört a gólcsend, és Dani Olmónak köszönhetően megszerezték a vendégek a vezetést.

A lefújásig már nem változott az eredmény, így jelenleg a Lipcse vezeti a német bajnokságot ezzel a sikerrel.