Vágólapra másolva!
A labdarúgó Merkantil Bank Liga 25. fordulójában a listavezető DVSC 5-0 nyert Szegeden, ezzel a héten kinevezett Huszti Szabolcs győzelemmel kezdte edzői karrierjét.

A Debrecen hétfőn kikapott a Gyirmóttól, ezzel elveszítette hazai veretlenségét az NB II-ben. Ráadásul az első tavaszi fordulóban aratott győzelem óta kétszer kikapott, először maradt két egymást követő meccsen pont nélkül a mostani NB II-es bajnoki idényben. Ezt követen a nyáron visszavonult Huszti Szabolcs és a szintén Székesfehérvárról érkező Toldi Gábor vette át Kondás Elemértől a csapatot. A Szeged-Csanád a legrosszabb még bennmaradó helyen áll, otthon október 18. óta nem nyert meccset az NB II-ben, így a DVSC volt a találkozó toronymagas esélyese.

Dzsudzsák Balázs még együtt játszott Huszti Szabolccsal a válogatottban Fotó: Polyák Attila - Origo

Az első félidőben a DVSC volt aktívabb, különösen a 108-szoros válogatott Dzsudzsák Balázs volt elemében, aki több átlövéssel is kísérletezett, de nem tudott gólt lőni Varga Bencének.

A fordulás után megrázta magát a Debrecen, és két perc alatt kétgólos előnybe került.

Az 51. percben Szécsi Márk jobboldali beadására Sós Bence érkezett és hat méterről a jobb alsó sarokba fejelt. Az 51. percben aztán egy kapu előtti kavarodást követően Baráth Péter bombázott tíz méterről a szegedi kapuba.

A 60. percben eldöntötte a meccset a Debrecen.

Bódi Ádám beadására Tischler Patrik érkezett, és a rövid sarokba fejelt.

Huszti Szabolcs, Toldi Gábor edzőpáros győzelemmel mutatkozott be a debreceni kispadon Forrás: dvsc.hu

A folytatásban is a DVSC akarata érvényesült, Huszti Szabolcs csapata pedig újabb gólt lőtt a 82. percben. Szécsi Márk egy gyönyörű csellel becsapta Moga Sergiu Ionut-t, majd 13 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot.

A 86. percben a csereként beálló Bárány Donát állította be a végeredményt.

A 20 éves debreceni játékos egyedül lépett ki ziccerben, a közeli lövésébe Varga Bence bele tudott érni, de hárítania nem sikerült.

Győzelmével a DVSC továbbra hét pont előnnyel vezeti a tabellát, a Szeged hat meccs óta nyeretlen az NB II-ben, és két pont választja el a 18. kieső helytől.

Merkantil Bank Liga, 25. forduló:
Szeged-Csanád Grosics Akadémia - Debreceni VSC 0-5 (0-0)
Kaposvári Rákóczi FC-Szentlőrinc 3-1 (2-1)

Az élmezőny: 1. Debrecen 54 pont (25 mérkőzés), 2. Gyirmót FC Győr 47 pont (25 mérkőzés), 3. Pécsi MFC 47 pont (25 mérkőzés), 4. Vasas FC 46 pont (24 mérkőzés)

Mindent egy helyen az Eb-ről