Cristiano Ronaldo hisztije ellenére is Portugália csapatkapitánya marad

fbl Horizontal, Cristiano Ronaldo, portugál foiciválogatott
Portugal's forward Cristiano Ronaldo gestures during the FIFA World Cup Qatar 2022 qualification Group A football match between Serbia and Portugal at the Rajko Mitic Stadium, in Belgrade, on March 27, 2021. (Photo by pedja milosavljevic / AFP)
Vágólapra másolva!
Fernando Santos, az Európa-bajnoki címvédő portugál labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint Cristiano Ronaldo továbbra is csapatkapitány marad, függetlenül a szerbek vendégeként vívott világbajnoki selejtező végén történt dühkitörésétől.

A 2-2-es döntetlennel zárult belgrádi összecsapás hosszabbításában az ötszörös aranylabdás támadó azt követően kapott reklamálásért sárga lapot, hogy 2-2-es állásnál egy átadást kapásból ellőtt a kifutó kapus mellett, és a labda - a televíziós felvételek tanúsága szerint - teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon, mielőtt a visszafutó Stefan Mitrovic kirúgta. A portugálok ünnepelni kezdtek, a holland játékvezető, Danny Makkelie azonban továbbot intett, és mivel a gólvonal-technológia hiánya mellett a videobíró sem állt rendelkezésre, nem lehetett visszanézni az esetet.

Cristiano Ronaldo dühe érthető volt Forrás: AFP/Pedja Milosavljevic

A portugálok 36 éves sztárja a lefújás után mérgesen a földhöz vágta csapatkapitányi karszalagját, és az öltözőbe viharzott.

"Persze, hogy nála marad a karszalag. Örökre így lesz, Cristiano az egész nemzet példaképe" - jelentette ki Fernando Santos, aki hozzátette, ha Ronaldo vele, a csapattársaival, vagy a szövetséggel szemben viselkedett volna meggondolatlanul, akkor lenne miről beszélni.

"Nem volt szép a reakciója, de óriási csalódottság dolgozott benne, miközben tudjuk, hogy verhetetlen, amikor a győzelem iránti vágyról van szó" - mondta a szövetségi kapitány.

Makkelie hétfőn, az A Bola című portugál lapban elnézést kért a portugál válogatottól és a szövetségi kapitánytól.

Az Európai Labdarúgó Szövetség (UEFA) hétfőn azt közölte, hogy elkerülhető lett volna az eset, ha a két válogatott előzetesen megállapodott volna a gólvonal-technológia alkalmazásáról.

Mindent egy helyen az Eb-ről