Nem engedik el a válogatottakhoz az Európai Unión kívüli játékosokat a francia klubok

fbl Horizontal
Brazil's Neymar takes a free-kick during the 2022 FIFA World Cup South American qualifier football match against Peru at the National Stadium in Lima, on October 13, 2020, amid the COVID-19 novel coronavirus pandemic. (Photo by Daniel APUY / various sources / AFP)
Vágólapra másolva!
A francia bajnokság két legmagasabb osztályának a Ligue 1-nek és a Ligue 2-nek a klubjai egyhangúan úgy döntöttek szerdai ülésükön, hogy nem engedik el az Európai Unión kivüli játékosaikat azok válogatottjaihoz.

Az élvonal és a másodosztály 20-20 klubjának elnöke a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség (FIFA) február 5-én kiadott határozata alapján hozta meg a döntést, amelyik a klubok kezébe adja, hogy elengedik a játékosaikat hazájuk válogatottjába.

A klubvezetők a koronavírus-járvány harmadik hulláma miatt bevezetett szigorú karanténintézkedések, valamint a világszerte rendkívül szigorú be- és kiutazási szabályok miatt hozták meg a döntésüket.

Ez azt jelenti, hogy a március végén esedékes világbajnoki selejtezőkre az amerikai, afrikai, ázsiai és az óceániai (ha van ilyen) játékosok sem utazhatnak haza. Egyedül az Európai Unióba, illetve az Európai Gazdasági Közösségbe (EGK) tartozó országok (ide tartozik a nem uniós tagállam Svájc, Norvégia és Izland is) állampolgárai csatlakozhatnak a válogatottjukhoz.

Mindent egy helyen az Eb-ről