Megvan, mikor pótolják a botrány miatt elmaradt MU-Liverpool bajnokit

fbl politics Horizontal
Police patrol outside the stadium after a supporter's protest against Manchester United's owners, outside English Premier League club Manchester United's Old Trafford stadium in Manchester, north west England on May 2, 2021, ahead of their English Premier League fixture against Liverpool. - Manchester United were one of six Premier League teams to sign up to the breakaway European Super League tournament. But just 48 hours later the Super League collapsed as United and the rest of the English clubs pulled out. (Photo by Oli SCARFF / AFP)
Vágólapra másolva!
Jövő csütörtökön rendezik meg az angol labdarúgó Premier League-ben a Manchester United-Liverpool mérkőzést, amelyet vasárnap szurkolói rendbontás miatt elhalasztottak.

A liga szerdai tájékoztatásában nem jelezte a meccs pontos kezdési idejét.

Múlt vasárnap a két együttes rangadója előtt a hazai hívek már délben gyülekezni kezdtek az Old Trafford környékén, és transzparenseket kihúzva, illetve görögtüzeket gyújtva tiltakoztak a klubtulajdonos Glazer család ellen, amely 2005 óta irányítja az egyesületet. A drukkerek régóta elégedetlenek az amerikai tulajdonosokkal, és a nemrég hamvába holt Európai Szuperliga - amelyhez az MU is csatlakozott - számukra csak olaj volt a tűzre.

A tervezett 17.30 órás kezdés előtt egy órával mintegy ezer szurkoló egy alagúton át - néhány fémkordont félredobva - bejutott a pályára, és fáklyákat gyújtott. A biztonsági személyzet tehetetlennek bizonyult a rohammal szemben, de nem sokkal később néhány drukker önszántából távozott a stadionból. Mintegy 200 szurkoló a hazai csapatnak a meccs előtt otthont adó Lowry Hotelnél tüntetett.

A házigazdák eleinte azt közölték, hogy csúszik a kezdés, majd az MU bejelentette, hogy biztonsági okokból elmarad a találkozó.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!