A Slavia Praha lehet a Ferencváros ellenfele a BL harmadik selejtezőkörében

Pristina, 2021. július 13. A Ferencvárosi TC játékosai ünnepelnek, miután csapatuk gólt szerzett az FC Prishtina elleni mérkőzésen a labdarúgó Bajnokok Ligája selejtezőjének 1. fordulójának visszavágó mérkőzésén Pristinában 2021. július 13-án. MTI/EPA/Valdrin Xhemaj
Vágólapra másolva!
A magyar bajnoki címvédő július 20-án, kedden este lép először pályára a Bajnokok Ligája második selejtezőkörében a litván bajnok Zalgiris ellen (a visszavágó rá egy hétre lesz). A Ferencváros abban az esetben, ha legyőzi ellenfelét, akkor a harmadik körben, augusztus elején a Slavia Prahával találkozik.

Az már hétfőn délelőtt kiderült, hogy a Fradi számára az alábbi négy csapat közül kerülhetett ki a harmadik körös rivális: a cseh bajnok Slavia Praha, a Kairat Almaty (kazah)-Crvena zvezda (szerb) párharc győztese vagy a skót bajnok Rangers.

A Zalgiris elleni siker azt jelentené a 32-szeres magyar bajnoknak, hogy augusztus 3-án vagy 4-én kezdené a harmadik kört, a visszavágó pedig augusztus 10-én lenne.

A Ferencváros-Slavia Praha párharc győztese a playoff körbe juthat tovább, amelynek győztese a Bajnokok Ligája főtáblájára kerül.

A playoff kör sorsolását augusztus 2-án tartja majd az UEFA.

Ha nem jönne össze a második körből a továbbjutás, akkor a zöld-fehérek az Európa-liga 3. selejtezőkörében folytatnák a küzdelmeket, ahol egyelőre csak annyi biztos, hogy egy másik kieső ellen kellene pályára lépniük.

Mindent egy helyen az Eb-ről