Vágólapra másolva!
A Real Madrid edzője, Carlo Ancelotti is elmondta a véleményét a kétévenkénti vb-rendezésről. Az olasz szakember szerint a sűrű menetrend miatt értelmetlen volna túlterhelni a futballistákat.

Az utóbbi időben egyre több edző és szakamber szólalt meg a FIFA javaslata kapcsán, miszerint érdemes lenne kétévente futball-vb-t rendezni. A Marca megírta, hogy Ancelotti gúnyosan kijelentette, hogy a FIFA előbb-utóbb akár minden szezonban rendezhetne világbajnokságot, ha már amelett kampányol, hogy a világesemény kétévente jelentkezzen.

mondta szarkasztikusan.

"A sűrű menetrend nagyon komoly problémákat vet fel. Valamin változtatni kellene. Vannak olyan mérkőzések, amelyeknek nem sok értelme van. A FIFA-nak és az UEFA-nak beszélnie kellene erről. Igaz, hogy ebben a pillanatban talán nem nagyon értenek egyet egymással, de a játékosokra nehezedő nyomás túl nagy" - tette hozzá az olasz tréner.

Carlo Ancelotti nem támogatja, hogy kétévente vb-t rendezzenek Forrás: AFP/Jose Jordan

Ancelotti aztán a Real Madridhoz történő visszatéréséről is szót ejtett.

mondta az ősz mester.

"Mint mindenki más, mi is nehézségekkel kezdtük a szezont, de nagy nálunk a csapategység, és a mérkőzések tapasztalatai alapján sikerült pozitív változtatásokat eszközölnünk, amelyek passzolnak a karakterünkhöz" - fűzte hozzá Ancelotti.

Annak ellenére, hogy a La Liga olyan futballistákat veszített el a nyáron, mint Lionel Messi és Sergio Ramos, Ancelotti hisz abban, hogy a spanyol bajnokság továbbra is világszínvonalú.

jelentette ki a 62 éves szakember.

A Real Madrid 5 forduló után 13 ponttal vezeti a La Ligát, és a Bajnokok Ligáját is győzelemmel kezdte, az első fordulóban 1-0-ra verte meg az olasz bajnok Intert.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!