A magyar csapat eredményei:
Aranyérem
0
Ezüstérem
0
Bronzérem
1

Dzsudzsák szabadrúgásával kezdődött: a Debrecen kiütötte a Gyirmótot

DZSUDZSÁK Balázs
A debreceni gólszerző Dzsudzsák Balázs (k) és csapattársai a labdarúgó Merkantil Bank Liga 38., utolsó fordulójában játszott Debreceni VSC - Szombathelyi Haladás mérkőzésen
Vágólapra másolva!
A labdarúgó NB I 6. fordulójának péntek esti mérkőzésén a Debrecen hazai pályán 5-0-ra győzött a Gyirmót ellen. Az első félidő nem hozott túl sok eseményt, a vendégcsapat állt közelebb a gólszerzéshez, egy alkalommal a kapufát is eltalálta. A második játékrészt Bévárdi és Ugrai gyors góljaival indította Huszti Szabolcs csapata, majd a csereként bálálló Sós remek találataival már 4-0-ra vezetett a Debrecen. A hajrában még Ugrai is betalált még egyszer, abszolút fölényessé téve a sikert. A hazai együttes a második félidőben nagyszerű teljesítményt nyújtott, és teljesen megérdemelten nyert újra négy forduló után a bajnokságban.

A válogatott szünet után az OTP Bank Liga hatodik fordulóját a labdarúgó NB II előző idényének első két helyezettje nyitotta meg a Nagyerdei Stadionban, mintegy 3000 néző előtt. A Debrecen a 9., míg a Gyirmót a 11. helyet foglalta el a tabellán a találkozót megelőzően.

A hazai csapat sérülések miatt több labdarúgóját is kénytelen volt nélkülözni, Huszti Szabolcs Bódi, Kundrák és Pávkovics játékára sem számíthatott. Cserői Aurél is eszközölt változtatásokat a vendégeknél, ugyanis a bajnokságban először szerepelt a kezdőben a kapus Rusák, továbbá Ikic, Hasani és Simon András.

A 4. percben Dzsudzsák végezhetett el jó helyről szabadrúgást, de könnyedén felszabadított a gyirmóti védelem. Az első negyedórában nem alakult ki veszélyes helyzet a kapuk előtt, leginkább mezőnyharc folyt a pályán.

A 21. percben Hasani tekert a kapura 17 méterről, de lövése fél méterrel elkerülte a jobb alsó sarkot. Mindkét csapat rendkívül pontatlanul futballozott, néhány jó passz után rendre eladták a labdát a játékosok, ezért nem tudott kialakulni túl sok lehetőség, ritkán jutottak el a 16-osig a felek.

Üdítő kivételt jelentett Herjeczki lehetősége a 30. percben, aki szépen tört be a büntetőterületen belülre, de lövésében már nem volt erő, könnyen védett a Debrecen kapusa, Kosicky.

Az első hazai helyzet Ugrai előtt adódott, aki szép cselekkel csapott be több védőt is, majd éles szögből leadott lövését kellett szögletre mentenie Rusáknak.

A 36. percben a túloldalon, Simon került helyzetbe, erőteljes lövését vetődve ütötte oldalra Kosicky. Veszélyesebben és bátrabban játszott a Gyirmót, a hazai pálya előnye nem látszott a Debrecen teljesítményén, amely kifejetetten halovány volt.

A 41. percben láthatta az eddigi legnagyobb lehetőséget a meccsen a közönség, egy szöglet után Széles fejelt a bal kapufára, egyre közelebb állt a vezetés megszerzéséhez Csertői Aurél együttese.

A 44. percben Ferenczi akár a Debrecent is előnyhöz juttathatta volna, de lövésébe jó ütemben léptek bele a védők.

Újabb helyzet már nem alakult ki, 0-0 állt az eredményjelzőn 45 percnyi játékot követően. Sárga lapból több volt, mint kaput eltaláló lövésből, az első félidőben 2-2 sárgát is kiosztott Andó-Szabó Sándor játékvezető.

A szünetben kettőt is cserélt Huszti Szabolcs, szüksége volt a javulásra a Debrecennek.

Veszélyes Dzsudzsák-szabadrúgással indult a második játékrész, amelyet követően meg is szerezte a vezetést a hazai csapat. A remek pontrúgás után Bévárdi elé került a labda, aki közelről a léc alá vágta azt a 47. percben.

Lendületbe jött a Loki, három perc múlva újra betalált. Ugrai vezette a labdát a védelemre, 17 méterről ellőtte, amely megpattant, így védhetetlenül vágódott a jobb alsóba. Alaposan bekezdett a második félidőben a Debrecen, teljesen más mentalitásban futottak ki a pályára a hazaiak.

A Gyirmót ennek ellenére nem esett össze, gyorsan szépített Ikic fejesgóljával, amelyet a videobírós visszajátszás után, hosszas várakozást követően azonban érvénytelenített a játékvezető. Maradt a 2-0.

A 62. percben Simon lövését kellett blokkolnia Bévárdinak, küzdött a szépítésért a Gyirmót.

Hiába szóltak az elmúlt percek a vendégekről, megint a DVSC talált be.

A csereként beálló Sós szenzációs csavarással növelte az előnyt, eldőlni látszott az újoncok csatája. A 27 éves játékos aztán pillanatok alatt újra villant, remek lövéssel szerezte meg önmaga második, csapata negyedik gólját a meccsen.

Érett a kiütéses hazai győzelem.

A 70. percben összejöhetett volna a gyirmóti szépítés, de a kispadról beszálló Varga az első labdaérintéséből Kosicky kezébe fejelte a labdát ígéretes helyzetben.

Ami nem sikerült a Gyirmótnak, az a Debrecennek igen, a 77. percben már az ötödik gólnak örülhettek a hazai nézők a Nagyerdei Stadionban. Ugrai remekül vette észre, hogy szétnyílik a védelem, és távolról bombagólt ragasztott a bal alsóba.

Újabb gól már nem esett a mérkőzésen, a Debrecen a második félidei nagyszerű teljesítményének köszönhetően kiütötte ellenfelét,

és négy nyeretlen mérkőzés után újra begyűjtötte a három pontot az NB I-ben. A Gyirmót továbbra is győzelem nélkül áll a bajnokságban, minden bizonnyal nagy harcot kell vívnia a bennmaradásért.

26Sárga lapAndras Simon
28Sárga lapMihály Korhut
38Sárga lapMartin Major
44Sárga lapPéter Baráth
47GólZsombor Bévárdi
51GólRoland Ugrai
58Sárga lapMárió Zeke
64GólBence Sós
66GólBence Sós
77GólRoland Ugrai
84Sárga lapErik Kusnyir
Összeállítások
4-2-3-1
4-3-3
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Ferencvárosi TC 33 23 5 5 80-30 50 74
D
GY
GY
V
GY
2.
Paksi FC 33 17 9 7 51-42 9 58
V
GY
D
D
GY
3.
Puskás Akadémia FC 33 15 8 10 60-35 25 55
GY
V
GY
GY
GY
4.
Fehérvár FC 33 16 11 6 55-40 15 54
D
V
GY
V
D
5.
DVSC 33 14 13 6 49-48 1 48
V
GY
V
GY
V
6.
Kecskeméti TE 33 13 14 6 45-45 0 45
GY
D
D
GY
GY
7.
DVTK 33 12 12 9 50-56 -6 45
GY
D
V
GY
D
8.
MTK Budapest 33 12 13 8 43-62 -19 44
GY
V
V
V
D
9.
ZTE FC 33 12 14 7 54-60 -6 43
D
GY
GY
D
V
10.
Újpest FC 33 11 18 4 45-67 -22 37
V
V
GY
V
V
Teljes lista
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!