Vágólapra másolva!
A holland labdarúgó-válogatott nem világklasszis - az együttes szövetségi kapitánya, Louis van Gaal szerint, aki a Norvégia vendégeként játszott világbajnoki selejtezőt követően bírálta csapatát.

A 70 éves szakember karrierje során harmadszor irányítja hazája válogatottját, mostani időszakában viszont először ült a kispadon és 1-1-es döntetlennel zárt. Együttese meglátása szerint túl figyelmetlen és formán kívüli volt, míg házigazda riválisuk az oslói találkozón összeszedetten védekezett.

"Ez nehézzé tette a helyzetünket, hiszen ilyenkor rendkívül kreatívnak és labdabiztosnak kell lenni. És mi nem voltunk azok... Olyan szituációkban vesztettünk labdát, amikor nem hiszem, hogy szükséges lett volna" - fejtette ki van Gaal. -

"Azt gondolhatnánk, hogy a holland válogatott világklasszis, de nem vagyunk azok.

Csapatként kell működnünk a pályán, ahogy a norvégok tették ezt, méghozzá kiválóan."

Louis van Gaal nem volt elégedett Forrás: AFP/Robin Van Lonkhuijsen

A holland együttes négy forduló után hét ponttal második helyen áll a G csoportban. Van Gaal együttese szombaton a hozzá hasonlóan hétpontos Montenegrót, majd kedden a nyolc ponttal csoportelső Törökországot fogadja.

A csoportból az első helyezett jut ki a 2022-es, katari világbajnokságra, a második pedig pótselejtezőt játszhat a részvételért.

Mindent egy helyen az Eb-ről