Vágólapra másolva!
A három magyar válogatott játékost foglalkoztató RB Leipzig 1-1-es döntetlent játszott Sallai Roland csapatával, az SC Freiburggal a német labdarúgó Bundesliga 8. fordulójában szombat délután. A Leipzig szerzett vezetést az első félidőben a svéd Emil Forsberg tizenegyesével, a második játékrészben sokkal aktívabban futballozó hazaiak aztán egyenlíteni tudtak és végül otthon tartottak egy pontot. A Freiburg ezzel megőrizte veretlenségét, míg a Leipzig továbbra is nyeretlen idegenben. Sallai csereként lépett pályára, de 35 percnyi játék után megsérült. A lipcsei együttesben Szoboszlai Dominik, Willi Orbán és Gulácsi Péter is kezdőként kapott lehetőséget.

Sallai Roland csapata, a Freiburg a három magyar válogatott játékost foglalkoztató RB Leipziget fogadta szombaton az új stadionjában. A hazaiak így első meccsükre készülhettek az új létesítményben.

Első meccsére készült a Freiburg az új stadionban Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

A szezont gyengén kezdő lipcseieknek nagy szükségük volt a győzelemre, ugyanis hét kör után mindössze nyolcadik helyen álltak. Willi Orbán, Gulácsi Péter és Szoboszlai Doiminik csapata a válogatott szünet előtt három bajnokin veretlen maradt, így jó előjelekkel várhatta a Freiburg elleni összecsapást. Azonban Sallaiék is magabiztosan készülhettek soron következő találkozójukra, a Freiburg ugyanis a Bundesliga idei szezonjában egyetlen veretlen csapatként a negyedik helyen állt a mérkőzés előtt. Christian Streich csapata négy győzelemmel és három döntetlent játszott, és mindössze egy ponttal gyűjtött kevesebbet, mint a listavezető és címvédő Bayern München. Emellett a Freiburg mindössze öt gólt kapott az eddigi hét forduló során, és ez a legkevesebb az egész mezőnyben. A Freiburg az utóbbi időben csak hazai pályán tudta legyőzni a Leipziget, a legutóbbi két meccsüket azonban rendre magabiztosan a lipcseiek nyerték.

Sallai Roland eddig mind a hét fordulóban pályára lépett, a Leipzig ellen azonban csak a cserék között kezdet, míg a túloldalon mind a három magyar a kezdőben kapott helyett.

A Leipzig kezdte jobban és aktívabban a mérkőzést, az első tíz percben a hazaiak el sem jutottak Gulácsi kapujáig. A mérkőzés első igazán komoly helyzete mégis a Freiburg előtt adódott, amikot a 11. percben egy gyors baloldali támadás végén Günter játszotta meg Dzsong Vu Jongot, aki néhány méterről teljesen tiszta helyzetben a jobb kapufa mellé lőtt. Majd a túloldalon Forsberg hagyott ki hatalmas ziccert.

Az első 20 perc után valamivel többet volt ugyan a labda a Freiburgnál, de a Leipzig több lövéssel próbálkozott.

A 31. percben Szoboszlai Dominik passza után Nkunku esett el a tizenhatoson belül, amiért kisebb habozás után a játékvezető megítélte a tizenegyest a vendégeknek. A labda mögé a svéd Emil Forsberg állt, majd magabiztosan értékesítette a büntetőt, ezzel megszerezte a vezetést a Leipzig.

Forsberg büntetőből szerzett góljával szerezte meg a vezetést a Leipzig Forrás: AFP/Thomas Kienzle

A svéd támadó a klub és válogatott mérkőzéseket tekintve sorozatban harmadik meccsén talált be büntetőből.

A gól után kissé feszültté vált a mérkőzés, ennek következtében mindkét vezetőedző sárga lapos figyelmeztetést kapott. A félidő hajrájára a Freiburg igyekezett nyomást helyezni ellenfelére, mégis a vendégek voltak veszélyesebbek. A 42. percben az ihletett formában játszó Szoboszlai sarokkal tette tovább Nkunkunak, aki a felső lécre emelt.

Pár perccel később a Freiburg kis híján egyenlített még a szünet előtt, de Höler óriási helyzetben a kapufára bombázott.

Az egyébként is támadószellemben játszó Freiburg a szünetben szerkezetet váltott, ugyanis a hátvéd Manuel Gulde helyére beállt Sallai Ronald.

Jó iramú mérkőzést játszott egymással a két csapat Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Tom Weller

A hazai csapat nagyon agilisan kezdte a második félidőt, a magyar válogatott támadó pedig rögtön veszélyeztet, de a beadását szögletre mentették a védők. Pár perccel később Simakan lökte el Hölert a tizenhatoson belül, a visszajátszásból hiába tűnt jogosnak a büntető, a játékvezető sípja néma maradt.

Ahogy telt az idő a freiburgiak egyre feszültebbé váltak, sok volt az apró szabálytalanság a mérkőzés ezen periódusában.

Aztán egy nagyon szép akció végén teljesen megérdemelten egyenlített a Freiburg. A 64. percben Grifo baloldali beadása után Dzsong Vu Jong közelről fejelt a kapu bal oldalába, Gulácsi esélytelen volt.

Így tehát az új Europa-Park Stadion első gólját a dél-koreai támadó szerezte, akinek ez volt a harmadik gólja az idényben.

Dzsong Vu Jong ünnepli a gólját Forrás: AFP/Thomas Kienzle

Negyedórával a vége előtt a csereként beállt Sallait kellett ápolni, miután ütközött Orbánnal, végül a magyar támadó nem is tudta folytatni a meccset.

A túloldalon Jesse Marsch az RB Leipzig edzője cserékkel igyekezett frissíteni csapatán a hajrára, és lehozta Szoboszlai Dominikot a pályáról.

A folytatásban is lüktető volt a mérkőzés irama, minden pillanatban benne volt a meccsben, hogy valamelyik csapat újabb gólt szerez. A 86. percben Gulácsinak kellett óriásit védenie Höler közeli fejesénél, majd Nicolas Hofler távoli, erős lövését tolta kapufára elképesztő bravúrral a magyar kapus.

Gulácsinak hatalmas bravúrokat kellett bemutatnia Forrás: AFP/Thomas Kienzle

A hátralévő időben azonban újabb gól már nem esett a mérkőzésen, így végül döntetlennel zárult a meccs. A Freiburg ezzel megőrizte veretlenségét a bajnokságban, míg a Leipzig továbbra is nyeretlen idegenben.

Bundesliga, 8. forduló:
SC Freiburg-RB Leipzig 1-1 (0-1)
Eintracht Frankfurt-Hertha BSC 1-2 (0-1)
Borussia Dortmund-FSV Mainz 3-1 (1-0)
Greuther Fürth-VfL Bochum 0-1 (0-0)
Union Berlin-VfL Wolfsburg 2-0 (0-0)

44Sárga lapAmadou Haidara
57Sárga lapJosko Gvardiol
64GólWoo-Yeong Jeong
85Sárga lapMohamed Simakan
89Sárga lapNordi Mukiele
Összeállítások
3-4-3
4-2-3-1
Football Pálya

Kezdők
Cserék

Kezdők
Cserék

Tabella

Helyezés Csapat LM GY V D Gól GK Pont Forma
1.
Bayer Leverkusen 34 28 0 6 89-24 65 90
D
D
GY
GY
GY
2.
VfB Stuttgart 34 23 7 4 78-39 39 73
V
D
GY
GY
GY
3.
Bayern München 34 23 8 3 94-45 49 72
GY
GY
V
GY
V
4.
RB Leipzig 34 19 7 8 77-39 38 65
GY
GY
D
D
D
5.
Borussia Dortmund 34 18 7 9 68-43 25 63
D
V
GY
V
GY
6.
Eintracht Frankfurt 34 11 9 14 51-50 1 47
GY
V
V
D
D
7.
Hoffenheim 34 13 14 7 66-66 0 46
GY
V
D
GY
GY
8.
Freiburg 34 11 14 9 45-58 -13 42
D
V
D
D
V
9.
Werder Bremen 34 11 14 9 48-54 -6 42
GY
GY
D
D
GY
10.
FC Heidenheim 34 10 12 12 50-55 -5 42
V
GY
D
D
GY
Teljes lista