Vágólapra másolva!
A német labdarúgó-bajnokság 9. fordulójában az RB Leipzig hazai pályán 4-1-re legyőzte a Fürth csapatát. A találkozó egyik hőse Szoboszlai Dominik volt, aki a 64. percben lépett pályára csereként majd egy perccel később gólt lőtt, a 88. percben pedig egy csodálatos gólpasszt osztott ki. A találkozó után a 17-szeres magyar válogatott focista a Nemzeti Sportnak adott interjúban elmondta, hogy nem kisgyerek már, hogy duzzogjon, ha nem kerül be a kezdőcsapatba. Ha megkapja a lehetőséget, úgy kell teljesíteni, hogy a vezetőedzőnek a következő héten eszébe se jusson őt a cserék közé jelölni.

"Korábban Jesse Marsch vezetőedzővel beszélgettünk a teljesítményemről,

- mondta Szoboszlai a Nemzeti Sportnak, aki elmondta, hogy eddig még nem tudott százszázalékot nyújtani Lipcsében.

Szoboszlai Dominik nem kisgyerek már, hogy duzzogjon, ha nem kerül be a kezdőcsapatba Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

"Amikor csapatszinten beszélgettünk, a vezetőedző rám egyénileg is kitért, őszintén elmondta, hogy

érzése szerint az első meccseken nem tudtam a legjobb formámat nyújtani. Elmondta, hogy nagyon jól ismer, tudja, mire vagyok képes, de a száz százalékot Lipcsében még nem látta tőlem.

Nehéz lett volna vitatkozni a szavaival, én is éreztem, hogy voltak már jobb meccseim is, de mindent megteszek, hogy bizonyítsam, a Salzburgban nyújtott teljesítményre Európa egyik legerősebb bajnokságában is képes vagyok. Minél több meccs lesz a lábamban, annál inkább felveszem a ritmust és a tempót, egyre fittebb leszek, és egyre több lehetőségem lesz, hogy a kapu előtt is a legjobb ütemben érkezzek" - folytatta a 17-szeres válogatott, aki megmondta, hogy nem kisgyerek már, hogy duzzogjon, ha nem kerül be a kezdőcsapatba.

"Nyilván egyik játékos sem boldog, amikor nincs a kezdőcsapatban, de nem vagyunk kisgyerekek, hogy az edző döntése miatt duzzogjunk.

Koncentrálni kell, aztán amikor eljön az idő, és megkapom a lehetőséget, úgy kell teljesítenem, hogy a vezetőedzőnek a következő héten eszébe se jusson a cserék közé jelölni. Ha pedig kezdőként kapok szerepet, akkor olyan futball kell, amelynek köszönhetően a következő találkozón is az első perctől a pályán lehetek. Elmondani persze könnyebb, mint megvalósítani, de szeretem a kihívásokat" - tette hozzá Szoboszlai Dominik, akinek nyolc meccsen három gólja és három gólpassza van a Bundesligában.

A teljes interjú a linkre kattintva olvasható.