Vágólapra másolva!
Memphis Depay ugyan csak a nyáron szerződött a Barcelonához, de a klub nehéz pénzügyi helyzete miatt hamarosan megválhatnak tőle. Sajtóhírek szerint José Mourinho csapata, az AS Roma már bejelentkezett a holland válogatott támadóért.

Depayt a nyáron ingyen szerezte meg a katalán sztárcsapat a francia élvonalbeli Lyontól, a pályán nyújtott teljesítménye miatt azonban gyakran a kritikák kereszttüzébe került, Ronald Koeman távozása óta pedig még feltűnőbb a gyengülés. A holland csatár 14 spanyol bajnoki mérkőzésen nyolc gólt és két gólpasszt jegyzett.

Memphis Depay távozhat a Barcától Forrás: NurPhoto via AFP/Jose Breton/NurPhoto/Jose Breton

Az El Nacional információi szerint az AS Roma vezetőedzője, José Mourinho szívesen látná csapatában a játékost, akit jövő nyáron 40 millió euróért szerződtetne. A lap beszámol róla, hogy a csőd közeli helyzetbe került Barcelona nem gördítene akadályt az üzlet elé, mivel szeretné az 1,16 milliárd fontos adósságát minél előbb csökkenteni.

Márcsak azért is, mert a 99 ezres Camp Nou stadion befogadóképességét 110 ezerre szeretnék növelni, közben pedig felújítanák a mellette lévő sportcsarnokot, a múzeumot és a különböző üzlethelyiségeket is. A munkálatok finanszírozása miatt pedig újabb másfél milliárd eurónyi kölcsönt kell igényelniük.

Depay szerződése egyébként a Barcánál 2023-ig érvényes.

Mindent egy helyen az Eb-ről