Vágólapra másolva!
Szoboszlai Dominik, az RB Leipzig magyar válogatott focistája bokasérülést szenvedett csapata Hoffenheim elleni bajnoki mérkőzésén, így kérdésessé vált a játéka a belga Club Brugge elleni kulcsfontosságú Bajnokok Ligája-mérkőzésen.

A 18-szoros magyar válogatott focista egy héttel ezelőtt kihagyta a lengyelek elleni vb-selejtezőt, miután a magyar válogatott edzőtáborában fájdalmat érzett a combjában. Ezt követően visszatért Lipcsébe, és a hétvégén már kezdőként lépett pályára a Hoffenheim ellen 2-0-ra elvesztett bajnokin, de a 71. percben sántítva jött le a pályáról.

Szoboszlai Dominik szerdai játéka veszélybe került Forrás: dpa Picture-Alliance via AFP/Jan Woitas

A 21 éves focista kificamította a bokáját. Az rblive.de beszámolója szerint megröntgenezték Szoboszlai bokáját, és kiderült, hogy nem sérült a csontja, de MRI-vel ellenőrizni kell, hogy a szalagjai rendben vannak-e.

Egyelőre nem tudni, mennyit kell kihagynia Szoboszlainak, de hétfőn a társaitól külön készült, így minden bizonnyal nem játszik a szerda esti Club Brugge elleni meccsen, ami kulcsfontosságú a lipcsei a csapatnak. Az RB Leipzig ugyan már nem juthat be a BL-ben a legjobb 16 közé, de a harmadik Európa-liga továbbjutást érő helyért nagy csatát kell vívnia a belga csapattal, amelynek három ponttal van többje, mint a Lipcsének, így Gulácsi Péteréknek muszáj győzniük Belgiumban.